Diana Morar, mesaj înainte de alegerile ce urmează în 2024: „Politica NU are ce căuta în școli!”

Deputatul PNL Diana Morar transmite un mesaj tranșant, adresat tuturor politicienilor ce se pregătesc de alegeri: „politica NU are ce căuta în școli!” Mesajul vine ca o replică la scandalul creat de AUR. Membri acestei formațiuni ar fi împărțit pliante la  Școla Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) în care cereau studenților să renunțe la facultate și să intre în AUR.

Diana Morar: „Politica NU are ce căuta în școli. Este motivul pentru care evit sa merg la festivitățile de la deschiderea anului școlar!”

„Pericolul populismului este, înainte de alegeri, mai mare decât oricând. Nu doar în România, ci peste tot în lume. Cel mai simplu mod de a câștiga like-uri și puncte este abordarea anti-sistem. Dar istoria recentă arată că partidele imature și crescute pe astfel de mesaje bombastice nu sunt capabile să guverneze.

Scandalul de la SNSPA demonstrează doar că nici nu sunt prea inventivi, ci folosesc strategii vechi și patentate în epoci de tristă amintire. Nu e niciun secret că un popor needucat este cel mai ușor de manipulat și de ținut captiv. Așa că nu ar trebui să vă mire abordarea lor.

Ce cred că ar trebui să rămână din această experiență neplăcută este fix ceea ce a transmis și Ligia Deca, ministrul Educației: politica nu are ce căuta în școli. Este motivul pentru care evit sa merg la festivitățile de la deschiderea anului școlar, deși sunt membră în comisia de învățământ din Camera Deputaților. Și cred că la astfel de evenimente politicienii nu ar trebui să meargă, cu excepția celor care au cu adevărat legătură cu subiectul sau care au impact în comunitatea educațională.

Poate fi un moment de cotitură pentru cei încă prinși în mirajul sloganurilor anti-sistem și a promisiunilor deșarte. Nimeni nu are soluții miraculoase la crize multiple, nimeni nu are rețete magice pentru provocări mondiale. Guvernarea este un act de răspundere și un exercițiu de maturitate politică, pe care puțini îl trec și din care rămân întotdeauna deziluzii.” – a transmis deputatul PNL, Diana Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *