Diana Morar: Ministerul Justiției a demarat campania ”Toleranță zero fără infracțiuni”

 -  -  1074


Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a anunțat că a fost demarată o campanie de informare publică privind pedepsele aplicabile în cazul infracţiunilor săvârşite în timpul stării de urgenţă. Campania a fost intitulată ”Toleranţă zero faţă de infracţiuni”.

Menționăm faptul că pe întreaga perioadă a stării de urgență, infracțiunile săvârșite pot fi mai aspru pedepsite, fiind săvârșite în forma agravată. De asemenea, forma agravată este reținută și dacă infracțiunea este săvârșită împotriva unei persoane bolnave sau vulnerabile”, a precizat secretarul de stat.

Astfel, Diana Morar completează că infracțiunile de furt, violare de domiciliu, tâlhărie sunt prevăzute cu un spor de pedeapsă de până la 2 ani. Totodată, incitarea la ură și discriminare este pedepsită de codul penal în contextul epidemiei cauzată de virusul SARS-CoV2. La fel și specula este sancționată prin prisma infracțiunii de evaziune fiscală, atunci când fapta este săvârșită profitând de starea de urgență.

Codul penal pedepsește faptele de nerespectare a măsurilor dispuse de instituțiile statului în vederea prevenirii răspândirii bolilor. De asemenea, declarațiile false sau nedeclararea unor fapte către autoritățile abilitate poate fi pedepsită ca infracțiune.

Îndemnam cetățenii sa respecte intru totul măsurile impuse de către autorități și să se protejeze de răspândirea infectiei cu virusul SARS-CoV2 prin respectarea regulilor de igienă”, a încheiat Diana Morar.

Ministerul Justiţiei (MJ) demarează începând de astăzi, o campanie de informare publica privind pedepsele aplicabile în cazul infracţiunilor săvârşite în timpul stării de urgenţă – ”Toleranţă zero faţă de infracţiuni”.Menționam faptul ca pe întreaga perioada a stării de urgenta, infracțiunile săvârșite pot fi mai aspru pedepsite, fiind săvârșite in forma agravata. De asemenea forma agravata este reținută și dacă infracțiunea este săvârșită împotriva unei persoane bolnave sau vulnerabile.Infracțiunile de furt, violare de domiciliu, tâlhărie sunt prevazute cu un spor de pedeapsa de pana la 2 ani. Totodata incitarea la ura și discriminare este pedepsita de codul penal in contextul epidemiei cauzată de virusul SARS-CoV2. La fel și specula este sancționată prin prisma infracțiunii de evaziune fiscală, atunci când fapta este săvârșită profitând de starea de urgenta.Codul penal pedepsește faptele de nerespectare a măsurilor dispuse de instituțiile statului în vederea prevenirii răspândirii bolilor. De asemenea, declarațiile false sau nedeclararea unor fapte către autoritățile abilitate poate fi pedepsită ca infracțiune.Îndemnam cetățenii sa respecte intru totul măsurile Impuse de către autorități și sa se protejeze de răspândirea infectiei cu virusul SARS-CoV2 prin respectarea regulilor de igiena.#respectlegea #staredeurgenta #covid

Publicată de Diana Morar pe Miercuri, 25 martie 2020
0 notes
199 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *