Diana Morar: ”Ping-pong electoral cu un teren aflat în domeniul public al municipiului!” După 5 ani de promisiuni, Primăria RENUNȚĂ la proiectul de parcare supra-etajată și îl dă cadou Consiliului Județean!

 -  -  1494


 

Consiliul Local al municipiului Bistrița s-a reunit într-o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea viza  trecerea în proprietatea publică a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a unor imobile situate în zona strada Bistricioarei – Piața Petru Rareș, în vederea realizării unei parcări.

Proiectul a fost adoptat de consilieri cu 17 voturi pentru, însă a atras o serie de critici din partea consilierului liberal Diana Morar, care consideră că nerealizarea unei astfel de investiții până acum reprezintă ”ilustrarea perfectă a neputinței administrației PSD de peste zece ani”.

O parcare promisă acum 5 ani! Într-un final, Primăria Bistrița predă proiectul către Consiliul Județean!

Diana Morar susține că acest obiectiv a fost promis acum cinci ani și s-au alocat bani pentru studiul de fezabilitate, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic.

În opinia consilierului liberal, ”problema e că administrația PSD risipește banul public pe asfaltări inutile pe unele străzi centrale în speranța că cetățenii vor fi păcăliți la infinit. Parcările au fost asumate inclusiv de viceprimarul ALDE, pe care domnul Niculae l-a deposedat și într-un final s-a predat ștafeta către Consiliul Județean. Din cauza acestui lanț al incompetenței au trecut cinci ani”.

Diana Morar atrage atenția că”în fiecare lună plătim un milion de euro pentru salariile din Primăria Bistrița, iar până în luna septembrie s-au achitat deja nouă milioane de euro pe salariiAsta în timp ce investițiile realizate până la finalul lunii august nu depășesc un milion de euro”.

În opinia consilierului, aceste cifre demonstreazărisipa din bani publici și motivul real pentru care administrația PSD renunță la teren în favoarea Consiliului Județean”.

Astfel se întâmplă când bugetul local e gestionat greșit, când risipim bani pentru investiții în pârtia de schi fără zăpadă și când realizăm sensuri giratorii la sume astronomice.

Pentru parcarea de pe strada Bistricioarei s-au alocat peste un milion de lei din bugetul local dar cu toate astea Primăria Bistrița nu a reușit să facă nimic. Poate vă amintiți și de parcarea subterană din parcul Mihai Eminescu, un alt vis rămas la faza de promisiune. La fel e și în cazul pistelor de biciclete de care domnul primar vorbea încă din primul mandat.

Soluții pentru parcări publice municipale exista, fiind îndelung prezentate și dezbătute in plan public.

#administratieeficienta ar fi inventariat terenurile din municipiu pretabile pentru astfel de destinație, pentru ca nu sunt multe, ar fi analizat și soluționat situația lor juridică pentru a putea demara, proiecta, executa și da in folosință aceste investiții stringente pentru bistriteni și aducătoare de venituri pentru bugetul local.

Cei din PSD Bistrita se comportă ca niște moșieri pe domeniul public și visează să fie aplaudați pentru soluțiile găsite când de fapt sunt #disperați să rămână la putere.

Bistritenii nu pot fi păcăliți și nici manipulați și s-au convins demult că în afară de promisiuni nu sunteți în stare de nimic. Schimbarea e aproape!” – a declarat Diana Morar.

0 notes
619 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *