Diana Morar (PNL): 150 milioane euro din fonduri europene pentru copiii singuri acasă

O inițiativă legislativă a deputatului PNL Diana Morar, care prevede sprijinirea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, a fost votată în Parlament.

”La începutul acestui an am inițiat, la propunerea colegei mele Raluca Turcan, o propunere legislativă de sprijinire a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Este un subiect care mă preocupă încă din campania electorală, Bistrița-Năsăud fiind unul dintre cele mai afectate județe de fenomenul migrației.

Iniţiativa noastră a fost votată astăzi în plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu majoritate de voturi. Legea adoptată astăzi oferă dreptul instituțiilor publice, spitalelor, școlilor, ONG-urilor și cultelor să atragă finanțări europene și să deruleze programe pentru copiii cu părinți plecați în străinătate.

Sunt incluse programe educaționale, tabere, servicii de tip after-school, masă caldă sau consiliere. Suma identificată, cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, este de 150 de milioane de euro, din sursa FSE+, pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027”, a precizat Diana Morar.

Sursa citată a menționat că această lege este importantă și face parte dintr-un pachet mai amplu la care se lucrează în această perioadă.

Urmează și alte întâlniri în cadrul grupului de lucru constituit, pe direcții importante. Este un efort comun, care vine în sprijinul copiilor care cresc cu sentimentul de dor de părinți și, implicit, cu multe dezechilibre.

Le mulțumesc tuturor parlamentarilor care au votat această inițiativă și sper ca acești bani să fie folosiți cât mai eficient pentru copiii singuri acasă”, a completat Diana Morar.

Check Also

Lorand Toth (USR): Prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul PSD și PNL nu face altceva decât să dea în toți care lucrează în privat

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, anunță că formațiunea politică din care face parte va sesiza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.