Diana Morar (PNL): Activitatea PFA-urilor – considerată vechime în muncă sau în specialitate

 -  - 


Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede că perioada în care o persoană fizică autorizată (PFA) desfăşoară activităţi economice va constitui vechime în muncă sau în specialitate, a anunțat deputatul PNL Diana Morar.

Va fi considerată vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, fără a se lua în considerare perioada în care respectiva persoană nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.Proiectul completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale”, a explicat deputatul PNL.

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice în temeiul OUG constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

  • activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
  • este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Pentru acest proiect de lege s-au înregistrat 268 voturi ‘pentru’ şi 11 abţineri. Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.