Diana Morar (PNL): Autoritățile ar trebui să confiște veniturile companiilor care au crescut nejustificat prețurile la carburanți

 -  - 


Deputatul PNL Diana Morar este de părere că autoritățile, pe lângă sancțiunile pe care le vor aplica tuturor companiilor care au crescut nejustificat prețurile la carburanți, ar trebui să confiște și veniturile pe care acestea le-au realizat. În opinia parlamentarului, amenzile sunt prea blânde pentru furnizorii care și-au permis să recurgă la astfel de practici.

Companiilor care ieri au speculat crescând nejustificat prețurile la carburanți la pompă trebuie ca, pe lângă sancțiunile specifice pentru încălcarea legii, să li se confiște veniturile astfel realizate, iar sumele respective să se vireze la bugetul de stat! Am solicitat să se aibă în vedere și această posibilitate sancționatorie. De asemenea, este necesară verificarea modului în care s-a comercializat combustibil in benzinării, sfidând normele prin vânzarea in pungi și alte recipiente de plastic. Nu este exclus ca amenzile sa fie poate prea “blânde” pentru furnizorii care și-au permis sa recurgă la astfel de practici”, a scris pe Facebook Diana Morar.

Deputatul PNL a completat că în Parlament se va analizeaza posibilitatea de a impune o înăsprire a regimului privind sancțiunile și subliniază că Guvernul României dezaprobă aceste practici.

”Guvernul României dezaprobă și va sancționa prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre și induce dezinformări în spațiul public. Lumea întreagă și România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate și efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări și dezinformare. Să nu ne lăsăm conduși de reacții pripite, sub impulsul unor știri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credință, rațiune și responsabilitate informațiile care ne parvin”, a mai adăugat Diana Morar.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.