Diana Morar (PNL): Consumul de droguri în școli – o problemă din ce în ce mai gravă în România. Putem să ne prefacem că nu există această problemă sau să acționăm

 -  - 


Consumul de droguri în școli este o problemă din ce în ce mai gravă în România, spune deputatul PNL Diana Morar, care consideră că orice demers de prevenție este absolut necesar.

”Consumul de droguri în școli este o problemă din ce în ce mai gravă în România. Putem să ne prefacem că nu există această problemă sau să acționăm. Consider că suntem obligați, ca actori publici, să facem tot ceea ce ține de noi pentru a crește gradul de conștientizare asupra riscurilor. Orice demers de prevenție este absolut necesar. Iar toate acestea trebuie și pot fi făcute doar printr-un efort conjugat al autorităților, specialiștilor, profesorilor și elevilor”, a precizat deputatul.

Problema consumului de droguri a fost și tema principală analizată în cadrul unei dezbateri organizate de comisia pentru învățământ din Camera Deputaților.

La dezbaterea ‘Rolul educației în combaterea consumului de droguri și substanțe etnobotanice’ au participa reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, DIICOT, Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției Române, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, Poliția Municipiului București, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Colegiul Psihologilor din România, UMF „Carol Davila” București, Universitatea București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, UNICEF, CONAF, Asociația „Artist”, Fundația pentru Educație și Vocație, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, reprezentanți ai cultelor, elevilor și studenților. În săptămânile următoare, grupul de lucru dedicat acestui subiect va propune campanii de prevenție și de combatere a consumului de droguri în școli, precum și alte soluții concrete. Grija pentru copiii noștri este prioritate zero!”, a mai menționat Diana Morar.

Loading

bookmark icon