Politic

Diana Morar (PNL): Fără penali pe buletinele de vot

 -  - 


Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, două iniţiative legislative care prevăd interdicţia de a candida la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive, a anunțat deputatul PNL Diana Morar.

Parlamentarul de Bistrița-Năsăud a precizat că a votat în favoarea acestor proiecte de lege.

”Conform noilor prevederi, pe care le-am reglementat și susținut în comisii și în plen, nu pot candida “persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute la art. 37 din Constituția României republicată pentru a fi alese și persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie. Astfel, la toate tipurile de alegeri de acum înainte, fără penali pe buletinele de vot!”, a precizat Diana Morar.

Cele două inițiative legislative modifică Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 250 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestor proiecte.

108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.