Politic

Diana Morar (PNL): Legea ‘Fără Penali’, pe care am modificat-o și armonizat-o înainte de a fi adoptată, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

 -  - 


Deputatul PNL Diana Morar a anunțat că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile care prevăd interdicţia de a candida şi a fi alese în funcţiile de senator, deputat, respectiv de primar, preşedinte al Consiliului judeţean, consilier judeţean, consilier local pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.

Legea ”Fără Penali”, pe care am modificat-o și armonizat-o înainte de a fi adoptată, a fost promulgată de președintele României, domnul Klaus Iohannis. Astfel, este în vigoare prevederea prin care la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale se interzice candidatura persoanelor care au suferit o condamnare definitivă. În plus, legea extinde interdicţia de a fi ales consilier local, consilier judeţean, primar, preşedinte al consiliului judeţean ori senator sau deputat şi la persoanele condamnate definitiv pentru comiterea de infracţiuni contra vieţii, contra libertăţii persoanei, privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertăţii, integrităţii sexuale şi de rele tratamente aplicate minorului, daca nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau nu a fost împlinit termenul de reabilitare”, a precizat Diana Morar.

Deputatul PNL a adăugat: ”m-am zbătut în comisii și în plen pentru ca modificările pe care le-am făcut să completeze și să îmbunătățească substanțial proiectul depus de un alt partid, iar legea să iasă în această formă și să fie pusă în practică la următoarele scrutine. Le-am propus colegilor mei să nu respingem, ci să amendăm proiectul respectiv și să îl armonizăm cu cel al PNL, pentru a nu rata această șansă și pentru a crea interdicția Fără Penali la toate tipurile de alegeri. Este un succes în planul legislației electorale și le mulțumesc colegilor din PNL pentru susținere!”.

Diana Morar (PNL): Fără penali pe buletinele de vot

 

94 views
bookmark icon

One thought on “Diana Morar (PNL): Legea ‘Fără Penali’, pe care am modificat-o și armonizat-o înainte de a fi adoptată, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.