Politic

Diana Morar (PNL): Legile ”Fără penali”, publicate în Monitorul Oficial

 -  - 


Deputatul PNL Diana Morar a anunțat că au fost publicate în Monitorul Oficial Legea 294/2022 și Legea 295/2022.

”Sunt legile pe care le-am armonizat în Parlament pentru ca inițiativa ”Fără penali” să devină aplicabilă pentru toate alegerile din țara noastră, începând cu cele ce vor avea loc în 2024”, a explicat Diana Morar.

Sursa citată a completat: ”Condamnații nu mai pot candida în alegeri, grație eforturilor PNL, care a reuşit să extindă la toate infracțiunile interdicţia de a candida pentru cei cu condamnări definitive la toate tipurile de alegeri. Cel mai important criteriu de integritate al PNL, autoimpus pentru alegeri încă din 2015, devine literă de lege pentru toate partidele”.

Deputatul liberal a mai precizat: ”proiectul inițial al USR prevedea interdicția de a fi aleși pentru cei condamnați pentru infracțiuni sexuale contra minorilor. Forma legii promulgată astăzi este cu mult îmbunătățită, pe modelul din proiectul PNL, în sensul extinderii interdicției. PNL a depus proiectul inițiat de Alina Gorghiu în 2017 (înainte de campania USR din 2018). La Camera Deputaților, eu am conciliat două proiecte (Plx 480/2017, inițiat de PNL și Plx 535/2021, inițiat de USR și având coinițiatori colegi din PNL, inclusiv eu), obținând astfel forma prin care să nu poată candida la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale cei care au condamnări penale definitive pentru fapte săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea. Corect este ca oamenii să știe cum stau lucrurile cu adevărat pentru că există diferență mare între intenția USR ( Interdicție pentru infractorii cu infracțiuni sexuale asupra minorilor) cu acest proiect și forma finală rezultată în urma intervenției mele pe prevederile privind interdicția de a candida a celor condamnați penal. Normalitatea devine realitate”.

48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.