Diana Morar (PNL): ”Plecarea USR PLUS de la guvernare ar însemna un adevărat dezastru”

Diana Morar

Deputatul PNL Diana Morar este de părere că plecarea USR PLUS de la guvernare ar însemna un adevărat dezastru pentru România și atrage atenția că actuala criză politică riscă să arunce țara ”în brațele stângii”.

”Criza politică actuală declanșată de ”echipa câștigătoare” riscă să arunce România în brațele stângii populiste dacă ne lăsăm pradă ambițiilor unui om care vrea cu orice preț să câștige șefia partidului. Lupta oarbă pentru putere nu trebuie să ne ducă până acolo încât să permitem plecarea USR PLUS de la guvernare, pentru că acest lucru ar însemna un adevărat dezastru”, a scris pe Facebook Diana Morar.

În opinia acesteia, dacă USR PLUS va pleca de la guvernare, majoritatea parlamentară va dispărea și în fiecare comisie va începe o luptă oarbă pentru fiecare paragraf al vreunei legi bune pentru țară.

În plus, parlamentarul mai consideră că ”tributul plătit PSD pentru susținerea mai mult sau mai puțin pe față va fi de la o zi la alta tot mai mare, populiștii vor lua avânt și vor secătui bugetul țării, în vreme ce reformele, și așa amânate, vor trece pe planul doi sau pur și simplu vor dispărea de pe agenda guvernamentală și parlamentară”.

În calitate de deputat PNL de Bistrița-Năsăud, Diana Morar afirmă că nu își dorește o alianță cu PSD pentru obținerea unei majorități parlamentare. ”Acest compromis major ar duce la costuri mult prea mari pentru români”, spune sursa citată.

”Este timpul să ne trezim și să ne amintim că românii au votat Dreapta, au pariat pe dezvoltare și au vrut reformă. Avem datoria morală să nu le trădăm așteptările. PNL a impus un premier datorită alianței cu USR PLUS, căreia i-a promis un parteneriat corect, loialitate și sprijin. Este timpul să ne ținem de cuvânt și să fim oameni de onoare”, a încheiat deputatul PNL.

2 comments

  1. Motto:
    „Nimeni pace nu-ţi dă dacă
    Ai nevoie de dădacă.
    Dragul meu, de-aceea zic
    Că scriind sudalme
    Calme
    Nu poţi câştiga nimic.”
    (George Topârceanu – Scrisoare)

    In perioada premergătoare congresului PNL, asa-numita ”echipă câștigătoare” din jurul lui Florin Cîţu s-a extrem de vehementă atacând atât pe sustinătorii lui Ludovic Orban cât si pe partenerii din coalitia de guvernare. Această luptă surdă si absurdă a determinat o ruptură in interiorul PNL prin aparitia de „bisericute” dar cel mai grav este ruperea coalitiei de guvernare. Este clar că gruparea din jurul premierului nu intelege regulile elementare ale unei coalitii. Spre exemplu, Rareş Bogdan l-a criticat fără temei pe Ministerul USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susținând că cel mai bun titular pentru funcţia de ministru ar fi fost Marcel Boloş, din partea PNL. De asemenea, Emil Boc era supărat, nevoie mare, din cauza numirii unui prefect al UDMR in judetul Cluj. Ori ceea ce nu întrleg cei din tabăra lui Cîţu este că într-o coalitie de guvernare nu-i posibil ca un singur partid să detină toate portofoliile importante sau toate prefecturile de interes. Si exemplele ar putea continua.
    De cealalta parte, Ludovic Orban a militat pentru o guvernare care să coaguleze toate forţele politice parlamentare de dreapta, in jurul PNL. Acest guvern trebuie să se adreseze majorității populației, nu unui grup restrâns modernist. El a sustinut mereu că oamenii aşteaptă din partea PNL să se concentreze pe buna guvernare, să vină cu rezultate, care înseamnă, de fapt, creşterea veniturilor cetăţenilor, creşterea calităţii vieţii, creşterea calităţii serviciilor publice, realizarea obiectivelor de infrastructură şi realizarea principalelor reforme cu care s-au angajat prin programul de guvernare să le ducă la bun sfârşit. De asemenea Ludovic Orban a făcut apel să înceteze atacurile reciproce din interiorul PNL. Din păcate, „echipa câștigătoare” a reusit performanta să producă o ruptură in PNL si să destrame coalitia de guvernare, devenind cu adevărat câștigătoare pentru PSD.

  2. Criza politică a ajuns la apogeu după demisiile ministrilor USR-PLUS din guvern. Astfel, guvernul de coalitie PNL-UDMR a devenit un guvern minoritar fără sustinere parlamentară. Ba mai mult, prin înlocuirea ministrilor demisionari cu interimari de la PNL si UDMR, guvernul nu mai are prerogative depline pentru administrarea treburilor țării în prag de iarnă. De aceea, această criză guvernaentală trebuie solutionată cât mai urgent posibil. Există o singură solutie. Cei de la USR-PLUS au declarat că doresc să contiune guvernarea alături de PNL si UDMR, fără Florin Cîţu premier care prin deciziile nesăbuite este principalul responsabil de criza politică si guvernamentală. In aceste conditii este clar că Florin Cîţu nu mai poate rămâne premierul acestei coalitii de guvernare. Aritmetica parlamentară arată că in mod normal nu sunt posibile alte majorităti guvernamentale cât de cât compatibile. Prin urmare, există o singură cheie de iesire din impas si aceasta se află la Preşedintele Klaus Iohannis. Acesta urmează să cheme la masa discuţiilor liderii USR PLUS, să spună clar că s-a încheiat mandatul lui Florin Cîţu, si să caute un alt prim-ministru. De altfel, cei de la USR-PLUS au spus că există în PNL multi oameni cu experienţă politică si administrativă, care se bucură de o carieră de succes, enumerându-i pe Ilie Bolojan sau pe Emil Boc. Acestia insă nu s-au arătat interesati de propunere. Totusi presedintele Klaus Iohannis poate opta pentru numirea ca premier a generalului Nicolae Ciucă, mizand pe fermitatea acestuia de a ţine în frâu a acestei coaliţii în care există atât de multe contradicţii. Ba mai mult, Nicolae Ciucă are si experienţa necesară, întrucât a îndeplinit o vreme funcţia de premier interimar. Rămâne de văzut dacă presedintele Iohannis va găsi solutia salvatoare pentru iesirrea din criza politică pe care si el a provocat-o intr-o anumită măsură.