Diana Morar (PNL): ”Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a dat-o în bară”

Deputatul PNL Diana Morar a comentat, printr-o postare pe o rețea de socializare, ultimele evenimente legate de Complexul Sportiv din Unirea.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a dat-o în bară, oricât de mulți ar fi cei care îl văd golgeterul sezonului. A adunat puhoi de lume la așa-zisa pre-recepție a noii săli polivalente, un termen inventat de el pentru ca să aibă de ce aplauda din nou corul de lăudători, a împărțit în stânga și-n dreapta invitații dintre care sute la lojă, la un meci glorios despre care aflăm a doua zi că nu poate avea loc la mult lăudata sală pentru că nu s-a făcut recepția efectivă a obiectivului și nu a fost predat de Compania Națională de Investiții beneficiarului, respectiv Consiliului Județean Bistrița-Năsăud cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de lege”, a scris pe Facebook Diana Morar.

Deputatul PNL a continuat: ”În aceste condiții mă întreb: nu știa președintele CJ că este interzis să organizezi evenimente într-un obiectiv neautorizat sau știa și se credea deasupra legii? Ambele variante sunt la fel de grave pentru că nu vorbim despre cineva care se află la primul mandat, ci vorbim despre un ales cu trei mandate. Pentru comparație, aș sugera să ne uităm la ce s-a întâmplat de curând în comuna Spermezeu. Acolo a fost inaugurată o sală de sport respectând toți pașii și rigorile legii, nu cu fentă. Deși conduce o comună de la o margine de județ, colegul meu, primarul Hognogi Sorin, a demonstrat că știe să facă lucrurile mai bine decât un președinte de consiliu județean. Desigur că, la prima vedere, pare un fapt minor: președintele CJ și-a recunoscut greșeala obligat de context și a anulat evenimentele programate la noua sală polivalentă. Ce se întâmplă atunci când nu îl vede nimeni și nu îl constrânge niciun context? De câte ori fentează și cu ce preț pentru locuitorii acestui județ?”.

Declarațiile deputatului PNL Diana Morar vin după ce Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a organizat vineri, 12 august, un eveniment prin care a anunțat pre-recepţia lucrărilor de la Complexul Sportiv din Unirea, o investiție de circa 27 de milioane de euro construită cu fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii, şi cu fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

La o zi după acest eveniment, președintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că noua Sală Polivalentă din Complexul Sportiv din Unirea nu poate fi încă folosită, astfel că meciul de retragere al handbalistei Valentina Ardean-Elisei, programat marţi 16 august, şi turneul internaţional din 19-21 august nu vor mai avea loc în noua Sala Polivalentă recent finalizată, ci în vechea Sală Polivalentă din apropierea Parcului Regele Mihai I al României din Bistrița.