Politic

Diana Morar (PNL): Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile justiţiei

 -  - 


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii privind organizarea judiciară şi a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, a anunțat deputatul PNL Diana Morar.

”Pachetul de legi pe justiţie, și anume cele privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis. În prealabil, Curtea Constituţională a respins sesizările depuse de unele partide şi de Avocatul Poporului la legile justiției adoptate în Parlament. Mă bucur că, în calitate de membru al comisiei parlamentare pentru legile justiției, am contribuit la realizarea unor acte normative fără fisuri constituționale, care reprezintă un moment important în modernizarea sistemului judiciar și totodată ultima condiție îndeplinită în proiectul de țară ”România în Spațiul Schengen”, dar și pentru eliminarea raportului MCV”, a precizat Diana Morar.

Deputatul PNL completează că legile au fost supuse dezbaterilor tuturor celor implicați, iar în redactarea lor, sub coordonarea ministrului Justiției Cătălin Predoiu, din a cărui echipă ministerială am făcut parte în 2020 în calitate de secretar de stat, s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, de raportul MCV și de raportul GRECO.

”Felicitări tuturor celor care au contribuit la această reușită pentru România!”, a mai adăugat Diana Morar.

49 views
bookmark icon

One thought on “Diana Morar (PNL): Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile justiţiei

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.