Diana Morar (PNL): Proiect de lege privind utilizarea brățărilor electronice, în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaților

 -  -  1008


Un proiect de lege extrem de important pentru prevenirea și combaterea violenței domestice se află în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaților, a anunțat deputatul PNL Diana Morar. Este vorba despre un proiect privind utilizarea brățărilor electronice pentru a monitoriza respectarea ordinelor de protecție.

“Anul trecut, în România, au fost emise peste 8.000 de ordine de protecție. Este de notorietate cazul de la Telciu, unde o tânără cu doi copii a fost bătută cu sălbăticie de soț în plină stradă. Utilizarea sistemelor de supraveghere permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor”, a precizat Diana Morar.

Deputatul a adăugat că proiectul de lege este o prioritate, iar brățările electronice vor fi un instrument care să monitorizeze acele persoane împotriva cărora s-a emis ordin de protecție, în ideea de a descuraja încălcarea ordinului prin apropierea de victimă.

”Voi pleda pentru oferirea unei garanții în plus victimei: persoana protejată să aibă asupra sa o brățară mobilă care să semnalizeze apropierea sau un ”buton de panică” pentru a se simți în siguranță și pentru a avea control asupra situației. Faza pilot va fi demarată imediat ce legea va fi promulgată, iar sistemul de supraveghere va trebui să fie deplin funcțional în cursul anului viitor”, a mai completat deputatul Diana Morar.

Proiectul de lege poate fi accesat AICI.

0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *