Diana Morar : “Șansă unică pentru România să atragă 80 de MILIARDE de euro, bani europeni!” Proiectele P.N.L pe sănătate (peste 1.000 de dispensare în mediul rural) și eliminarea politrucilor din administrație!

 -  -  11057


Diana Morar candidează pentru Camera Deputaților pe listele P.N.L. Secretar de stat în Ministerul Justiției, Diana Morar a explicat principalele proiecte ale Guvernării PNL și planul de reconstrucție a României.

O parte din cei 80 de MILIARDE, respectiv 36 de MILIARDE sunt prevăzuți pe acest PNRR, Plan Național de Reziliență și Redresare. Sunt parte componentă din cei 80 de MILIARDE de euro, investiții rapide, care să deschidă anumite domenii și ulterior, să vină și diferența , până la 80 de MILIARDE. – a declarat Diana Morar.

Cei 36 de MILIARDE de euro vizează 12 domenii, printre care:

– infrastructură de drumuri: autostradă, drum expres,

 – infrastructură feroviară

 – infrastructura de gaz: dezvoltarea magistralelor de gaz (235 de MILIOANE de euro), plus etapa a 2-a, încă 800 de MILIOANE de euro.

– sănătate (spitale regionale, dispensare în mediul rural)

– agricultură (sisteme de irigații, programe de încurajare a micilor producători).

Pentru ca aceste fonduri să ajungă în sprijinul și dezvoltarea țării noastre,  este foarte important să existe o relație așa cu spune Constituția:  pe principii de colaborare, de independență și loialitate între aceste instituții ale Statului, respectiv între Parlament și Guvern. – susține Diana Morar.

Despre reforma instituțiilor!

Este foarte important ca cetățenii să înțeleagă că cei 80 de MILIARDE de euro nu o să ni-i pună și este nevoie ca toate instituțiile să fie reformate, inclusiv Parlamentul. Îi trimitem acasă pe cei care ne-au mințit. Să fie aleși în funcții oameni care se pricep, nu tot felul de interpuși care să facă jocurile cuiva. – a completat Diana Morar.

Diana Morar: “PSD a atacat Statul de Drept! Cetățenii NU au uitat!”

Eu nu cred că bistrițenii au uitat că au ieșit în stradă în 2017! Pe acel ger în ianuarie, în timp ce instituțiile Statului, conduse și căpușate de PSD la acea dată, instituții care trebuiau să gireze independența Justiției și a Statului de drept, au fost cele care au atacat Statul de drept. Eu nu cred că electoratul a uitat acest lucru. – susține Diana Morar.

Investițiile pe infrastructura spitalicească! PNL promite 1.450 de dispensare în mediul rural!

Este vorba de 1.5 MILIARDE de euro care să vină pentru modernizare echipamentelor in spitale, concomitent cu reabilitarea de spitale și construirea de spitale noi. Guvernul PNL a semnat proiectul de realizare a 3 spitale regionale și are în vedere construirea a încă 10 spitale noi. (nu de nivel regional).

Noi suntem un stat preponderent rural. De aceea se dorește construirea a 1.450 de dispensare comunale, cu pregătirea celor care urmează să deservească aceste unități sanitare. – a completat Diana Morar.

În privința medicilor care să lucreze în mediul rural, Diana Morar susține că se vor găsi metode de salarizare pentru medicii care aleg să presteze servicii în mediul rural, prin realizarea de pachete legislative.

Despre angajații la Stat! PNL promite o reformă în Sistem, care să vină în sprijinul cetățenilor! “PSD și-a securizat toți oamenii în funcții publice!”

Din punctul meu de vedere, politicul NU ar trebui să fie un criteriu ca acești funcționari să dețină o funccție. Ar trebui ca angajările să fie pe criterii de profesionalism. Aici am o profundă nemulțumire, referitor la OUG 57 din 2019 care promovează Codul Administrativ. Deci, Codul Administrativ este o Ordonanță de Urgență, care Nu a fost niciodată dezbătută în Parlamentul României!

Dar această Ordonanță își produce efectele și de 2 ani de zile și practic i-a blocat pe funcții pe acei politruci și cei asistați politic, pe care i-a pus partidul în funcție. Egal care partid, dar la data la care s-a adoptat OUG 57 a Codului Administrativ, PSD a fost la putere. PSD și-a securizat toți oamenii în funcție… nu-i ma poți schimba, pentru că așa este realizat acest Cod Administrativ, încât vine efectiv doar în sprijinul funcționarilor publici și nici măcar instanțele de Judecată nu pot crea premisele de  câștiga. Iar autorul acestui cod este Daniel Suciu. Toți  PSD-știi ar putea să-i mulțumească lui Daniel Suciu pentru că stau pe funcții călduțe și umflă numărul de personal din administrația publică, însă  eficieficiența este egală cu zero.

Codul Administrativ trebuia să fie menit ca să eficientizeze administrația publică din România, NU să asigure niște sinecuri pentru unii , aflați  la acel moment în funcții publice. – a completat Diana Morar.

Acest Cod Administrativ  trebuie regândit acest domeniu, astfel încât să corespundă în primul rând nevoilor cetățeanului, NU trebuie văzut din perspectiva: cum asigurăm noi pe viață, pe o funcție publică, pe X. Lucrurile trebuie privite din prisma cetățeanului.  Cât de bine îș fac instituțiile treaba, față de cetățean? – a declarat Diana Morar.

Secretar de stat în Ministerul Justiției, Diana Morar candidează pentru Camera Deputaților, pe listele PNL!

Emisiunea integrală:

1 notes
182 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *