Politic

Diana Morar, vizită de lucru în Estonia! Metodica occidentală din învățământ va fi aplicată pe România!

 -  - 


Comisia de învățământ a Camerei Deputaților s-a deplasat în Estonia, pentru a studia metodele aplicate în sistemul LOR de învățământ. Deputatul PNL, Diana Morar a făcut parte din delegația României

 

„Am efectuat, alături de colegii mei din Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților, o vizită de lucru la Tallinn, capitala Estoniei, pentru a vedea la fața locului cum se desfășoară procesul educațional într-o țară în care rezultatele la testările PISA sunt excelente, iar digitalizarea este la nivel înalt.Programul a cuprins vizite și întâlniri extrem de interesante la Agenția Harno din subordinea Ministerului Educației, care implementează programe diverse, la Education Board – instituția care coordonează cele aproape 200 de școli din Tallinn în funcție de necesitățile comunității, dar și la unități de învățământ de nivel primar, gimnazial și liceal.

De asemenea, am avut o discuție cu secretarul general adjunct al Ministerului Educației, doamna Liina Pold, despre legislația din Estonia, felul în care se derulează procesul educațional și facilitățile de care beneficiază elevii (gratuități la transport, mese, rechizite, after-school și servicii medicale).

Nu în ultimul rând, ne-am întâlnit cu președintele Parlamentului Estoniei, domnul Juri Ratas, fost prim-ministru și primar al orașului Tallinn, și cu reprezentanții grupului parlamentar de prietenie România-Estonia. Dezvoltarea în Educație a fost principala temă abordată la aceste reuniuni.

În dezbaterea parlamentară a legilor educației, care vor intra în circuitul de adoptare în luna noiembrie, vom avea în vedere și modelele de bune practici ale Estoniei privind digitalizarea, aplicarea curiculelor și procesul de integrare în învățământul de masă a elevilor cu cerințe educaționale speciale.” – a transmis Diana Morar.

145 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.