Din 25 mai se permite accesul persoanelor interesate de studierea cărţilor funciare vechi

 -  -  1005


Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) permite, din nou, accesul persoanelor interesate în arhivele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) pentru consultarea cărţilor funciare vechi.

”Decizia vine ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă. Persoanele interesate vor avea acces în sediul OCPI/BCPI, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 55/2020 privind instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

ANCPI va permite accesul persoanelor interesate de studierea cărţilor funciare vechi în incinta a 18 OCPI-uri, începând cu data de 25 mai. Printre județele în care se va permite acest lucru se numără și Bistrița-Năsăud.

Programul pentru studierea cărţilor funciare este de luni până vineri, între orele 09:00-14:00, timpul alocat fiecărei persoane fiind de maximum 30 de minute.

Persoanele interesate vor putea beneficia de acest serviciu pe bază de programare, care poate fi făcută online sau telefonic. Cererea va fi înregistrată în Registrul de corespondenţă, urmând ca solicitantului să îi fie comunicate ulterior data şi ora programării.

Programările pot fi făcute la următoarele numere de telefon și adrese de e-mail:

  • B.C.P.I. Bistrita – Tel. 0263.23.69.46, E-mail:bcpi.bistrita@ancpi.ro;
  • B.C.P.I. Beclean – Tel. 0263.34.38.18, E-mail: bcpi.beclean@ancpi.ro;
  • B.C.P.I. Nasaud – Tel. 0263.36.16.16, Email: bcpi.nasaud@ancpi.ro.

Potrivit Ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI şi instituţiile subordonate, preţul pentru consultarea unei cărţi funciare este de 10 lei/15 minute. Plata va fi efectuată anterior înregistrării cererii în R.G.I., prin ordin de plată sau mandat poștal, în contul RO89TREZ101501503X009786 deschis la Trezoreria Bistrița – beneficiar OCPI Bistrița-Năsăud, cod fiscal 9835862.

Accesul se va face astfel:

  • pentru B.C.P.I. Bistrița din str. Alexandru Odobescu, nr. 11, municipiul Bistrița;
  • pentru B.C.P.I. Năsăud din str. Unirii, nr. 14, oraș Năsăud;
  • pentru B.C.P.I. Beclean din str. 1 Decembrie 1918, oraș Beclean.

Având în vedere că, pentru clădirea în care se află sediul BCPI Beclean sunt în derulare lucrări de modernizare, activitatea biroului se va muta într-o locație nouă, urmând să revenim cu noi precizari în acest sens.

Toate aceste măsuri au scopul de a proteja publicul și salariații, în egală măsură.

0 notes
130 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *