Din această după-amiază vin ploile! Județul Bistrița-Năsăud se află sub atenționare cod galben

 -  -  1113


Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de vreme rea, valabilă în mai judeţe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud. Avertizarea este valabilă în intervalul 2 iunie, ora 14:00 – 3 iunie, ora 23:00.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în acest interval vor fi vizate fenomene precum instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. 

”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină” spun meteorologii.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Meteorologii mai spun că manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

0 notes
238 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *