VIDEO savuros: Îi joacă-n PICIOARE! Radu Moldovan a apăsat pedala potrivită și proiectul pe turism a lui Doris e “pa și pusi!” Îl fac ei cum știu mai bine!

Doris Moldovan a depus un proiect de hotărâre în Consiliul Județean pentru realizarea unei hărți on-line cu obiectivele de interes județean.

Obiectivul principal îl constituie conștientizarea existenței obiectivelor turistice, promovarea lor și realizarea unui cadru în care acestea împreună cu infrastructura și serviciile din imediata apropiere să fie evaluate pentru a avea o imagine reală, premergătoare unei strategii de branding de județ. În tot județul, 765 de monumente istorice erau în evidență în anul 2012: situri arheologice, biserici , mănăstiri, castele, cetăți. Acest patrimoniu necesită o valorificare și o promovare potrivit diversității și bogăției sale.

Vezi proiectul inițiat de Doris: HARTA online a obiectivelor turistice

Consilierii PSD au respins proiectul inițiat de Doris Moldovan, după câteva ironii ale președintelui Consiliului Județean.

 

 

 

 

 

 

Comisia de URBANISM condusă de Monica Săsărman a dat aviz negativ acestui proiect, în timp ce comisia economică (cu președinte PSD) a avizat pozitiv.  Acest lucru a stârnit ironia președintelui. Colega de partid a lui Doris în calitate de președinte al comisiei de urbanism a explicat că NU președintele de comisie a respins proiectul, ci majoritatea membrilor care fac parte dn această comisie.

 

 

Directorul Direcției de Dezvoltare-Turism, Alexandru Toniuc a explicat că ideile lui Doris Moldovan vor fi preluate în strategia de BRAND a județului, proiect pentru care există finanțare și care, printre altele prevede realizarea unei hărți cu obiectivele de interes turistic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Într-un final, Radu Moldovan a supus la vot inițiativa lui Doris Moldovan, iar după câteva bâjbâieli, consilierii P.S.D au votat în unanimitate ÎMPOTRIVA acestui proiect care a întrunit doar 8 voturi “pentru.”

 Citiți și: 

vv-copy-800x400Se bagă pe TURISM! Doris Moldovan vrea o HARTĂ on-line pentru obiectivele turistice din județ!

https://www.ziardebistrita.ro/doris-se-baga-pe-turism/

 
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Cu tot respectul pt. D-na DORIS MOLDOVAN. Dar sa va povestesc eu una de tata CACAOA ce inseamna turism . Pe vremea Elenutei Udrea din Plescoi , cand era ministareasa la turism, o cheltuit o caruta de bani pe indicatoare turistice. Elea festite cu maro, Din cate stiu o firma din Suceava a castigat licitatia pt. jud. BN si au inceput amplasarea lor . Insa total aiurea. EX ; In satul SIRIOARA jud BN exista o bisericuta reformata sec 13-14 si este monument istoric. Dar cum au amplasat baietii indicatorul (de fapt doua) ca sa creasca pretul.Fix intr-o curba la 500metrii departare de obiectiv, intr -un loc care te duce la o livada cu un grajd de animale. Desigur este doar un exemplu dar de la cunoscuti am aflat ca peste tot in judet si in tara situatiile se repeta. Oare cand cei din COMISIA lui PESTE PRAJIT din CJ se vor ocupa de aceste aspecte ? Un alt exemplu sunt sutele de asa zise centre de informare turistica care sunt prin toate satele si vesnic usa lor este ferecata. De fapt acolo baietii si primarii unui sistem bolnav, isi tin zilele si sarbatoresc pe rand facand chefuri multe la numar. Acolo se petrece si de 8 martie si sunt adevarate cuibusoare de nebunii. Pe cand ordine si aici ? Aveti domnilor de lucru daca vreti sa va justificati salariul. Singuri nu le vedeti ?

Caricatură

Ziar de Bistrita