Din bani publici, Consiliul Județean și Primăria Bistrița alocă 1.9 MILIOANE de lei pentru echipa de fotbal FC Gloria, PATRONATĂ de Horoba! Banii se alocă în regim de urgență, înainte de alegeri!

 -  -  21292


Staff-ul PSD coordonat de Radu Moldovan a susținut o conferință de presă în care a prezentat finanțarea din bani publici pentru echipa FC Gloria, echipă patronată de Ioan Horoba.

La evenimentul de pe Stadionul Municipal  au fost prezenți președintele CJ Radu Moldovan și viceprimarul Cristian Niculae, alături de purtătorii de cuvânt Mihaela Ivan și Bogdan Ivan. Cu această ocazie, echipa de fotbal a ieșit de la vestiare iar jucătorii au făcut o poză alături de PSD-iști

Sumele ce se vor aloca echipei de fotbal:

– 900.000 de lei – din partea Consiliului Județean

 – 1.000.000 lei din partea Primăriei Bistrița.

Cristian Niculae : “Voi face toate demersurile ca în cel mai scurt timp să preluăm acest club, să fie al orașului!”

Cristian Nicuale susține că pe viitor, echipa Gloria va fi preluată de Primăria Bistrița, pe modelul echipei de handbal deținută de Consiliul Județean.

“Am promis și am declarat de nenumărate ori ca suporter al sportului bistrițean că vom finanța și sprijini fotbalul profesionist din Bistrița. Este momentul în care ne ținem de această promisiune. Voi iniția o hotărâre de Consiliu Local prin care voi propune finanțarea activității sportive a clubului de fotbal Gloria Bistrița, echipa etalon, echipa simbol, echipa de suflet a bistrițenilor.

Mă bucur că alături de noi, în acest an greu din punct de vedere financiar vin și colegii de la Consiliul Județean. Iar după discuțiile avute împreună cu antrenorul echipei, domnul profesor Dan Matei am găsit soluția financiară pentru a pune la dispoziția clubului Gloria Bistrița un buget de promovare în eșantionul secund. Vreau să văd că Gloria Bistrița face performanță, vreau să-i văd pe bistrițeni că se întorc cu drag la stadion, cu mândrie în suflet, vreau să văd copiii Bistriței că fac performanță, motivați de strălucirea Gloriei Bistrița.  

Voi face toate demersurile ca în cel mai scurt timp să preluăm acest club, să fie al orașului, să fie clubul bistrițenilor. Trebuie să salvăm această echipă, să salvăm onoarea și demnitatea sportului bistrițean. Am încredere că alături de noi vor veni și investitorii privați  din Bistrița, care vor pune umărul a reconstrucția acestei echipe.  ” – a declarat Cristian Niculae.

Antrenorul Dan Matei, despre vicele Niculae care alocă 1 MILION de lei din bani publici pentru echipa PRIVATĂ a lui Horoba: îi doresc succes și sper să-i spun peste câteva luni : “domnul primar”!

Antrenorul Dan Matei a adus mulțumiri PSD-iștilor care alocă bani din bugetele publice pentru finanțarea echipei de fotbal condusă de Ioan Horoba.

“La sugestia unui coleg de-al d-voastră care este aici de față (Adi Linca) am ajuns la domnul președinte Radu Moldovan căruia îi mulțumesc încă odată pentru că datorită lui există acest club, în proporție de 99%. Ajungând la domnul președinte Radu Molodvan, am avut plăcuta surpriză că înaintea mea am fost domnul Horoba. Deci, toți cei care am fost plecați și am lucrat prin alte părți, ne-am reîntors și am încercat să punem bazele unei Glorii! De la început ne-am dorit ca obiectiv performanța.

E mai bine să realizezi acest lucru cu pași mărunți și siguri. Am avut tot sprijinul domnului Radu Moldovan. Și mă bucur că a venit alături de noi domnul viceprimar, căruia îi doresc succes și sper să-i spun peste câteva luni : “domnul primar”. Acest lucru ne și obligă pentru că vom avea și finanțare…. vom avea și alte condiții!  Până acum ne-am descurcat, nu suntem datori nimănui în ceea ce privește remunerațiile pentru jucători, pentru staff. Suntem o mână de oameni. Sper că vom deveni un grup numeros care să ducă spre performanță. Încă odată mulțumesc tuturor celor care ne sprijină, Consiliului Județean, Consiliului Municipal și sper ca și d-voastră să fiți alături de noi și noi să vă bucurăm cu performanțe.” – a declarat antrenorul Gloriei, Dan Matei.

Bogdan Ivan – discurs patetic, despre o zi “istorică”! În mod suspect, Radu Moldovan a stat deoparte și i-a lăsat pe ăștia micii să-și ia gloria de moment!

De pe margine, președintele Consiliului Județean a asistat la conferința de presă dar NU a vrut să dea declarații și i-a lăsat pe Ivan și Niculae să se afirme.

Bogdan Ivan a vorbit despre această zi istorică și a amintit despre o modificare în lege, prin care instituțiile publice pot finanța cluburi private, cu este cazul Gloriei lui Horoba.

“Este o zi cu soare nu doar pentru Bistrița, ci și pentru sportul bistrițean care de foarte mult timp așteaptă această zi istorică, în care Consiliul Județean pe de o parte,  care are un istoric foarte bun în ce privește  inițiativa în dezvoltarea sportului prin crearea echipei de handbal feminin feminin Gloria 2018, vine acum de această dată la cea mai sensibilă coardă a bistrițenilor și anume la resuscitarea echipei de suflet a bistrițenilor și anume echipa de fotbal Gloria Bistrița.

Avem precedentul ca în 3 ani o echipă de handbal feminin să promoveze în prima ligă, să ajungă pe locul 3 în Liga Națională și să joace în Cupele Europene și sperăm că în acest parteneriat în care împreună cu Primăria Bistrița începe astăzi să ajungem în situația în care și echipa de fotbal Gloria Bistrița să ajungă în LIga a 2-a și să promoveze.” – a spus Bogdan Ivan.

Legea le permite să finanțeze cluburi private!

Consiliul Județean și Primăria Bistrița vor aloca 1.9 MILIOANE de lei unei echipe private. Anumite modificări ale Legii 115/2000, aprobată în 11 iulie – permit finanțarea cluburilor sportive de drept privat din bugetele Consiliilor Județene, respectiv a Primăriilor – după cum a declarat Bogdan Ivan.

Banii se vor aloca în regim de urgență, înainte de alegerile locale!

Liderii PSD se grăbesc să aloce bani echipei de fotbal i să-i asigure sumele necesare promovării în Liga a 2-a. Banii se vor aloca din fondurile publice ale Consiliului Județean, în urma unei hotărâri de CJ care se va supune la vot la începutul săptămânii viitoare.

Pe același model, viceprimarul Niculae va iniția un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 1 MILION de lei către Gloria Bistrița. Candidatul PSD la Primăria Bistrița a refuzat să spună de unde va lua bani pentru finanțarea echipei de fotbal!

Finanțarea NU e condiționată de promovare!

“Trebuie să gândim pozitiv, să fim alături de băieți, să le punem la dispoziție toate condițiile de pregătire și după aceea vom evalua în fiecare an ce vom face și un Consiliu Local, pe viitor va decide dacă este oportun să mărească bugetul sau să-l diminueze. Eu cred că vom mări bugetul pentru că această echipă are tradiție, aici s-a făcut performanță și cred că vom reuși să aducem Gloria acolo unde a fost înainte. Este un buget de început. Vom vedea în scurt timp dacă e nevoie de ajustări.”  – a completat Niculae.

Ce le transmite Niculae celor care contestă această alocare de bani către un club PRIVAT!

Reporter: Ce le puteți spune celor care ar susține investiții în sportul de masă, NU într-un club PRIVAT?

Cristian Nicuale: – Am alocat bani și pentru sportul de masă. Eu cred că acum, prioritar este să salvăm această echipă. V-am spus! S-o aducem acolo unde a fost și eu cred că majoritatea bistrițenilor își doresc acest lucru!

Stadionul Jean Pădureanu este în continuare administrat de lichidatorul judiciar Vasile Urs, iar echipa va plăti chirie pentru a evolua în fața propriilor spectatori.

Din punct de vedere electoral, PSD-ul s-a mișcat rapid și la câteva zile după modificarea cadrului legal s-au mobilizat cu acest proiect de finanțare masivă a Gloriei din bani publici.

2 notes
417 views
bookmark icon

One thought on “Din bani publici, Consiliul Județean și Primăria Bistrița alocă 1.9 MILIOANE de lei pentru echipa de fotbal FC Gloria, PATRONATĂ de Horoba! Banii se alocă în regim de urgență, înainte de alegeri!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *