Din greșeală, au marcat un drum full de gropi! Consiliul Județean are parte de vină că NU și-au trimis om în teren! Cine plătește paguba?

 -  -  1150Consiliul Județean a externalizat contractele privind marcajele rutiere pe anumite drumuri județene. Prin cumpărare directă, firma Prolinalut din Reghin a câștigat contractul pentru marcarea și semnalizarea DJ 162, contract în valoare de 189.000 de lei.

DJ 162 trece prin localitățile : Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia – Silivașu de Câmpie .

Firma Prolinalut din Reghin a câștigat contractul privind marcajele rutiere de pe trononul DJ 162 și conform caietului de sarcini va realiza aceste lucrări, vor monta parapeți și indicatoare rutiere.

Eroare de birou?

Reprezentanții Consiliului Județean susțin că au transmis datele corecte privind lucrările de marcaj, dar în teren lucrurile au fost pe dos: s-a marcat o porțiune de drum care NU era încă reabilitat, respectiv porțiunea Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (8 kilometri).

Visuia – Silivașu de Câmpie a fost modernizat și urmează să fie trasat, să se monteze indicatoare și parapeți. Tronsonul în prelungirea DJ 162: Visuia – Sânmihaiu de Câmpie NU este modernizat, dar a fost marcat și pe alocuri marcajele evită gropile din carosabil.

Conform caietului de sarcini, s-au ofertat 100 de kilometri de marcaj longitudinal, cu lățimea de 15 cm (linie dublă, simplă, linii de acostament) și 200 de metri pătrați de marcaj transversal (stații de autobus, treceri de pietoni). S-a mai ofertat montarea de indicatoare rutiere și parapeți.

CLICK să vedeți caietul de sarcini

“În mod normal, trebuia să fie cineva care să ne arate tronsonul ce urmează să fie trasat. Noi am primit datele și am efectuat lucrările. Vom analiza situația și vedem cine e de vină! ” – a declarat Claudia Cociș managerul economic al companiei din Reghin.

Mangerul companiei Prolinalut susține că dacă lucrările sunt neconforme NU are pretenții să-i fie decontate și toate pagubele vor fi suportate de companie.

“Știm despre ce e vorba și analizăm situația, iar dacă NU se vor deconta aceste lucrări, le vom suporta noi, ca firmă. Marcajele rutiere se realizează și pe drumurle care NU sunt reabilitate, deoarece crește viziblitatea mai ales pe timp de noapte. Noi am câștigat lictația și am considerat de cuviință să marcăm și acea porțiune, cu toate că NU era încă modernizată. Dacă NU ni se admit facturile pentru acel tronson, asta e: ne asumăm greșeala!” a declarat Iulian Cociș, managerul companiei.

Tronsonul Visuia – Silivașu de Câmpie a fost modernizat și urmează montarea parapeților, a indicatoarelor rutiere și trasarea, iar tronsonul Visuia – Sânmihaiu de Câmpie este în continuare full de gropi…. dar marcat! 

0 notes
275 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net