Din Bistrita

Suma de 1,5 milioane de lei, bani proveniți din valorificarea deșeurilor reciclabile, va fi distribuită primăriilor din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se întorc în comunitate”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae. Potrivit acestuia, suma de 1,5 milioane de lei, rezultată în urma valorificării acestor deșeuri, va fi distribuită celor 62 de unități administrativ-teritoriale din județ.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud întoarce 1.500.000 lei UAT-urilor din județ. Acești bani sunt proveniți din valorificarea deșeurilor reciclabile de anul trecut și sunt distribuiți procentual celor 62 de UAT-uri din județ în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate în fiecare comunitate”, a explicat directorul ADI Bistrița-Năsăud.

Potrivit acestuia, din suma totală de 1,5 milioane lei, aproape 690.000 lei vor fi folosiți pentru acoperirea parțială a costurilor de salubritate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, iar 790.000 lei vor fi virați direct în conturile primăriilor.

Directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud afirmă că procentul deșeurilor reciclabile valorificabile a crescut comparativ cu anul trecut, de la 11 % în 2021 la 15 % în 2022, dar mai este încă mult de muncă la acest capitol.

”Chiar dacă acest procent a crescut, suntem încă departe de potențialul economic pe care deșeurile reciclabile îl reprezintă în sistemul de salubrizare din județul nostru. Din păcate, în prezent, la nivelul județului nostru, deșeurile reciclabile colectate sunt încă foarte murdare și amestecate cu deșeuri reziduale și cu deșeuri provenite din construcții. Motiv pentru care doar un procent mic dintre acestea pot fi valorificate. De aceea este important efortul tuturor de a colecta separat corect deșeurile la sursă, iar efectul acestei implicări se va traduce prin sume mai mari întoarse în comunitate, bani ce pot fi folosiți pentru acoperirea costurilor de salubrizare”, a completat Cristian Niculae.

79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.