Directorul ADI Deșeuri, Cristian Niculae: ”La toate gospodăriile din mediul urban și rural vom distribui saci personalizați de culoare albastră pentru fracția hârtie/carton și saci de culoare verde pentru deșeurile din sticlă”

 -  -  1153


Colectarea din poartă în poartă reprezintă o soluție pentru creșterea gradului de reciclare a deșeurilor menajere, este de părere directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor (ADI Deșeuri) în județul Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae. Acesta anunță că se fac demersuri pentru ca operatorul de salubrizare din județ să ridice de la poarta gospodăriilor patru fracții distincte.

Astfel, Cristian Niculae afirmă că, pe lângă pubelele negre pentru fracția reziduală și cele galbene pentru fracția plastic/metal, la toate gospodăriile din mediul urban și rural vor fi distribuiți saci personalizați de culoare albastră pentru fracția hârtie/carton și saci de culoare verde pentru deșeurile din sticlă.

Având în vedere nivelul scăzut al colectării selective din județul nostru, considerăm că una din soluțiile bune și cu impact imediat în creșterea cantităților de deșeuri colectate selectiv și creșterea calității colectării selective a deșeurilor, este ridicarea tuturor deșeurilor de către operatorul de salubrizare Supercom, de la poarta casei pe 4 fracții distincte: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă și fracția reziduală. Ne pregătim ca la toate gospodăriile din mediul urban și rural, pe lângă pubelele negre pentru fracția reziduală și cele galbene pentru fracția plastic/metal, să distribuim saci personalizați de culoare albastră pentru fracția hârtie/carton și saci de culoare verde pentru deșeurile din sticlă”, a anunțat, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Cristian Niculae.

Conducerea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud susține că prin implementarea acestei măsuri se încurajează colectarea selectivă la nivelul fiecărei gospodării.

Prin această măsură înlesnim colectarea selectivă la nivelul fiecărei gospodării și-i scutim pe cetățenii din zonele de case de a duce deșeurile reciclabile la platformele de colectare a deșeurilor, care în multe situații sunt amplasate la distanțe considerabile de locuințele lor”, a adăugat Niculae.

cristian niculae
Cristian Niculae

Însă, demersul ADI Deșeuri va trebui să fie susținut și de locuitorii județului Bistrița-Năsăud, cărora Cristian Niculae le cere să dea dovadă de responsabilitate și să colecteze selectiv deșeurile pe toate cele patru fracții.

”Avem confirmarea că această măsură dă rezultate bune, din județele care au implementat deja colectarea la poarta casei pe cele 4 fracții. Haideți să fim responsabili, să le punem toate la locul lor, pentru a valorifica mai bine deșeurile reciclabile, pentru a respecta natura și pentru a avea un județ mai curat!”, a încheiat Niculae.

0 notes
278 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *