Directorul ANL, la discuții cu primarul Bistriței, Ioan Turc

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a avut sâmbătă o întâlnire de lucru cu directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, Gabriel Ionuț Stanciu, care a efectuat o vizită în municipiu pentru a pune la punct detaliile privind construcția de blocuri ANL în oraș. 

”Primăria municipiului își propune construirea a peste 200 de locuințe ANL. Prima etapă prevede 72 de unități locative în zona Subcetate. Studiul de fezabilitate pentru realizarea acestor locuințe a fost aprobat în Consiliul Local al municipiului Bistrița și se referă la ridicarea a două blocuri cu câte 36 de apartamente, valoarea investiției fiind de 4,8 milioane de euro. Hotărârea de consiliu a fost transmisă la Agenția Națională pentru Locuințe, iar în luna ianuarie a anului 2023, ANL va contracta proiectarea tehnică și execuția acestor unități locative”, a precizat primarul Ioan Turc.

Până în prezent, în municipiul Bistriţa au fost construite un număr total de 773 de locuinţe ANL. Aproape jumătate dintre acestea (354) au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, în vreme ce în administrarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa au rămas un număr de 419 locuințe situate în 19 blocuri.