Directorul CJAS Bistrița-Năsăud, Vilhelm Szekely, despre consultațiile la geam: ”O atitudine reprobabilă, dar nu sancționabilă”

 -  -  1054


Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud, Vilhelm Szekely, este de părere că practica unor medici de familie de a oferi consultații la geam este una ”reprobabilă”, dar care nu poate fi sancționată.

Actul normativ le permite (n.r. – medicilor de familie) să dea consultații la distanță, adică să stea în fotoliu, cu laptopul în brațe și, dacă este sunat de către cineva, îi dă consultație la telefon sau prin altă formă de comunicare electronică. Dacă se duce la geam și medicul se protejează, din punctul meu de vedere e o atitudine reprobabilă, dar nu este sancționabilă”, a spus Vilhelm Szekely.

Întrebat dacă știe câți medici de familie din Bistrița-Năsăud practică această metodă, sursa citată a răspuns: ”Foarte puțini și nu numai în Bistrița se practică”.

Situația privind cadrele medicale care oferă consultații de la fereastra cabinetului a fost prezentată și de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, care a afirmat că mai mulți pacienți care au ajuns la unitatea medicală s-au plâns de această practică. El a cerut autorităților să nu mai permită acest lucru. ”Nu îi lăsați pe medicii de familie să consulte la geam. Sunt pacienți care au spus că nu au reușit să aibă acces la medicul de familie de când a început pandemia, pentru că medicii îi consultă la geam și le dau rețeta tot la geam. Nu așa se face”, a declarat Gabriel Lazany la finele lunii trecute.

1367270cookie-checkDirectorul CJAS Bistrița-Năsăud, Vilhelm Szekely, despre consultațiile la geam: ”O atitudine reprobabilă, dar nu sancționabilă”
0 notes
179 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.