Discuții la Prefectură pe tema transportului elevilor

 -  -  930


Modul în care se va realiza transportul elevilor atunci când cursurile vor reveni la normal a fost subiect de discuție la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Prefectul Stelian Dolha a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și ai companiei SC Transmixt SA.

În timpul discuțiilor, având în vedere experiența primului semestru și unele dificultăți observate sau semnalate pe marginea gestionării acestui serviciu, o primă problemă abordată a fost cea a evitării aglomerațiilor în momentul în care se vor relua cursurile în școli.

Astfel, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud precizează că s-a convenit ca elevii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze personal la ghișeele operatorului de transport pentru obținerea sau vizarea periodică a documentelor pentru transport gratuit. Mai exact, școlile vor întocmi de acum situații centralizatoare, care se vor actualiza permanent, pe baza cărora vor fi eliberate documentele de transport necesare.

De asemenea, s-a stabilit că Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud va transmite Ministerului Educației și Cercetării o serie de propuneri în vederea soluționării unor neconcordanțe legislative actuale privind transportul elevilor. Propunerile vor fi sintetizate într-un memoriu pe baza argumentelor și exemplelor practice formulate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și principalii operatori de transport.

0 notes
55 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *