Distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu va începe în a doua jumătate a lunii aprilie

 -  -  3


Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii vor demara o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu, distribuirea acestora urmând să înceapă în a doua jumătate a lunii aprilie.

În momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publică, distribuţia şi dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populaţiei sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populaţia cu vârsta între 0 şi 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Aproape 450.000 de comprimate de iodură de potasiu au ajuns în Bistrița-Năsăud și se află în depozitul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

3 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.