Ultimele noutati

Dm drogherie markt deschide un magazin în galeria comercială B1 Retail Park de lângă Kaufland. Ce alte companii mai vin la Bistrița?

Dm drogherie markt, una din cele mai puternice rețele de retail specializate în domeniul frumusețe, wellness, baby, produse pentru îngrijirea casei, care oferă clienților săi o gamă largă de produse și mărci în aceste segmente, va deschide un magazin în galeria comercială B1 Retail Park din Bistrița, situată pe Calea Moldovei, lângă Kaufland. Data la care magazinul va fi deschis nu este încă stabilită, însă, de îndată ce lucrările de amenajare din interiorul magazinului vor fi finalizate va fi făcută publică și data inaugurării.

Bistrițenii sunt deja obișnuiți cu produsele comercializate în dm, întrucât au ajuns să le cunoască prin intermediul magazinului din incinta centrului comercial Winmarkt de pe strada Gării.

Dm drogherie markt SRL face parte din grupul dm care activează pe plan internațional și furnizează în 13 țări europene produse de drogherie și oferă, de asemenea, în China, o mică selecție a sortimentului dm prin intermediul unui magazin online. Cifra de afaceri a concernului s-a ridicat la 10.259 mil. €, în anul financiar 2016/2017, ceea ce reprezintă o creștere de 5,7% față de anul precedent.

În întreaga Europă dm are aproape 60.000 de angajați și operează în 3.464 de filiale.

Primele magazine dm drogherie markt au fost deschise în Germania în anul 1973, urmând Austria în 1976. Extinderea a continuat cu Cehia, Ungaria, Slovenia, Croația, Slovacia, Serbia, Bosnia, România, Bulgaria, Macedonia și Italia.

Dm drogherie markt România a fost înființată în anul 2007, an în care pe 22 noiembrie a și deschis prima filială în orașul de pe Bega, Timișoara, unde se află și sediul central. În același an au urmat magazinele din București.

Anii 2008 și 2009 au stat sub semnul extinderii, rețeaua extinzându-se la în orașele Deva, Cluj Napoca, Arad, Oradea, Tîrgu Mureș, Brăila, Pitești, Constanța, Reșița, Buzău și Lugoj ajungând să numere 20 de magazine.

În 2010 a urmat un pas important pentru consolidarea proceselor companiei, sub forma introducerii sistemelor de concern SAP și primul sondaj de opinie în rândul angajaților dm, proces finalizat în anul 2011 când dm a aniverstat 4 ani și a deschis cea de-a 50-a filială. În anul 2016 dm avea 91 de magazine deschise în România.

Dm drogherie markt a raportat pentru anul financiar 2017/2018 (încheiat la 30 sept.) o cifră de afaceri de peste 415 milioane lei, marcând o creștere de 22,3% față de anul precedent. Mai mult, cele 95 de magazine au generat un profit net de 6,3 milioane lei.

Pe lângă dm, în galeria comercială B1 Retail Park vor mai deschide magazine KiK (unul dintre cei mai importanți discounteri de îmbrăcăminte din Germania), SMYK All for kids (un lanț internațional, specializat în comercializarea de îmbrăcăminte,  încălțăminte, jucării, articole de puericultură și accesorii pentru copii de la naștere până la vârsta de 14 ani și toate acestea „sub un singur acoperiș”) și Klarmann (rețea de magazine de optică medicală).Caricatură

Ziar de Bistrita