Ultimele noutati

“Iese strada” la Bistrița? Vezi planul de atac al manifestanților, împotriva Ordonanțelor pentru penali!

Mișcările de stradă împotriva proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului Grindeanu au incitat spiritele și în Bistrița, însă nimeni nu a ieșit la manifestații, ci s-au rezumat la câteva comentarii pe facebook.

Tiberius Cămăraș vrea autorizație pentru miting la Bistrița!

Tiberius Cămăraș este cel care vrea să organizeze un manifest împotriva Ordonanțelor pentru penali.

e4“Am discutat cu reprezentanții Primăriei Bistrița pentru a depune o solicitare în acest sens și a obține autorizația, dar luni și marți nu s-a lucrat în instituții. Am fost contactat din țară de diverși prieteni și de asemenea au existat discuții pe facebook pentru a ieși în stradă. Miercuri va avea loc o ședință a CSM pentru avizarea acestor Ordonanțe și vom lua o decizie concretă în funcție de cum evoluează lucrurile zilele următoare. Noi vom fi solidari cu celelalte orașe și vom solicita autorizarea unui miting pe care probabil îl vom organiza în week-end. Repet, în funcție de cum evoluează lucrurile în toată țara “. a declarat Tiberius Cămăraș.

Proiectele de Ordonanță de Urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor Penale vor fi analizate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii într-o ședință ce va avea loc pe 25 ianuarie. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse.

O.N.G-uri care i-au zgândărit pe greii din politică!

Societatea Civilă din Bistrița a fost activă în ultimii doi ani, cu Florin Bojor în prim-plan. Acesta a manifestat împotriva unor proiecte ale administrației locale și județene: cheltuieli inutile pe buget (instalarea unor sisteme de vot în sălile de ședințe ale Primăriei Bistrița și ale Consiliului Județean), împotriva amenajării unui skate-park în zona Turnului Dogarilor. A culminat cu fugărirea primarului Crețu în urma unui miting la care au participat locuitori din Sărata și Slătinița, nemulțumiți că nu au apă-canal și drumuri asfaltate.

VIDEO INCENDIAR: Crețu a fugit de furia mulțimii, gata-gata să-l linșeze! L-a salvat o P.S.D-istă care l-a băgat în mașină și a demarat în trombă… că de NU, era BAI mare!

 

 

 

 

 

tetcuGAL – Ruralis – ONG reprezentat de Cristi Țetcu. Au avut loc acțiuni de protest anti-Vitalia pentru poluarea râului Șieu, dar și pentru administrarea efectuoasă a depozitului de la Tărpiu. Ca urmare a acestor manifestații s-a constituit o comisie de analiză a modului în care Vitalia Servicii pentru Mediu gestionează depozitul ecologic.

 

 

 

Miting la groapă! Locuitorii din Tărpiu vor să țâpe VITALIA cu totul pentru că-i POLUEAZĂ! Sunt gata-gata să se lege cu lanțuri de poarta depozitului

ev-4001-480x400“Bistrița Civică” – reprezentată de Florin Chereji a fost activă în 2015 (an pre-electoral). ONG-ul lui Chereji a reluat subiectul Centurii de Sud și a militat pentru amenajarea Pădurii Codrișor. De asemenea a organizat câteva spectacole pentru tineri.

 

 

 

d32 “Meritocrația” – Tiberius Cămăraș are de gând să înființeze un O.N.G care să atragă atenția opiniei publice la abuzurile pe diverse teme: gestionarea deșeurilor, urbanism, cheltuieli inutile din bani publici, investiții aiurea etc.

 

 
d6“Asociația Părinți pentru Ora de Religie” – APOR reprezentată de Marius Chiuzan care este vicepreședinte. Asociația susține valorile creștine prin participări la marșuri alături de preoți (Marșul pentru Viață, organizat de Bunavestire, Marșul de Florii). Asociația a strâns peste 40.000 de semnături pentru susținerea conceptul de familie creştină formată numai din bărbat şi femeie, în vederea modificării Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat.

 

 

 Marius Bălan – activist pe ecologie, membru al “Partidului Verde”. A inițiat o serie de acțiuni de ecologizare și de critică a administrației Crețu. Luări de poziție în plenul Consiliului Local, scrisori deschise adresate primarului Crețu, emisiuni televizate pe teme ecologice.

 

 

 

ONG-urile prezentate au activat pe diverse paliere și duc o luptă constantă împotriva unor decizii ale administrației. De regulă, asociațiile sunt solidare în mișcările de protest inițiate și participă împreună la mitingurile de protest organizate.
Comentarii

  • Astăzi am depus cererea pentru organizarea acțiunii de protest, pentru sâmbătă seara la ora 19. În funcție de răspunsul autoritatilor revenim cu precizări pe rețelele de socializare. Mulțumim pentru echidistanta prezentării activității noastre.

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    COSMINE draga multam fain ca nu ai uitat de mine. Iti amintesc doar ca am organizat cu asociatiile de PESCARI in premiera in BN mitingul de protest de la PREFECTURA pe vremea prefectului Florian. Am numarat atunci 305 cetateni. Inca un protest la lacul de la MHC, si o Dezbatere publica cu sala plina la casa de cultura unde a fost si primarul O. Cretu. SOS NATURA asa i-am spus. Este adevarat ca protestele toate au avut o tematica de mediu ,asa cum sta bine ECOLOGISTILOR. Nefiind un golan de politruc nu am stiut si nu am vrut sa organizez si alte proteste. Nu sta in firea mea si nici a vreunui coleg ecologist. D-le prof.Faceti demersurile, anuntati lumea si voi fi in STRADA .SUCCES !!!

Caricatură

Ziar de Bistrita