Ultimele noutati

Dosarul “cu restituirile” a lui Oltean și Crinuța Dumitrean a fost trimis înapoi la D.N.A!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a restituit la DNA dosarul în care sunt judecaţi foştii deputaţi Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. Aceștia sunt acuzați de infracţiuni privind despăgubiri ilegale. În dosar sunt inculpați și foşti membri ai Comisiei ANRP, printre care și Crinuța Duitrean.

În iulie 2016, Ioan Oltean a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, iar Crinuța Dumitrean este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Anchetatorii susțineau că membrii comisiei au fost influențați de Ioan Oltean, care avea o relație apropiată cu președintele de la acea dată al ANRP, Crinuța Dumitrean. Acesta le-ar fi indus membrilor comisiei convingerea că ar putea să-și piardă funcțiile în care fuseseră numiți politic.

dede

crinutza

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit procurorilor, Mihai Rotaru a cumpărat pe 27 noiembrie 2009, contra sumei de 750.000 de euro, drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra unui teren în suprafață de 61.857 de metri pătrați situat în municipiul Pitești. Persoana respectivă a vândut aceste drepturi după ce timp de opt ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce o determinase să inițieze și un proces.

După doar câteva luni, pe 17 iunie 2010, membrii Comisiei ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, au aprobat în regim de urgență raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru, deși acesta nu îndeplinea cerințele de soluționare în regim de urgență a dosarului de despăgubire, indică procurorii.

DNA mai arăta că terenul respectiv a fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 de lei, de 10 ori față de prețul real, acesta fiind și prejudiciul în dauna statului.

e1„Este o decizie corectă, luată strict în concordanţă cu starea de fapt. În 2 februarie a mai fost un termen în care s-a solicitat Parchetului să vină cu o serie de lămuriri, însă ordonanţa care a fost depusă la dosar nu a răspuns solicitărilor judecătorilor, nu a răspuns să exigenţelor impuse de normele de cercetare penală. Este o soluţie corectă, necomentabilă, luată după ce astăzi (n. r. – marţi) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc o dezbatere foarte serioasă pe această temă, ambele părţi având dreptul la cuvânt”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul deputat Ioan Oltean.

 

Citiți și: 

ioan oltean Mexicanu’ Mână-Lungă!

 
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita