Doamna “de fier”, Mica Oprea, s-a PENSIONAT! Consiliul Județean caută secretar de Județ pentru o funcție-cheie cu salariu de 3.500 de euro/lună!

 -  -  22017

Secretarul județului s-a PENSIONAT! După o experiență de peste 35 de ani în administrație, Mica Oprea a ieșit la pensie, iar postul de secretar este acum vacant!

Mica Oprea a fost subprefect al județului, director executiv la Prefectură, consiier guvernamental, secretar de municipiu, secretar de Județ. A activat sub mai multe legislaturi și era considerată doamna de fier a administrației

În anul 2015, Mica Oprea a acceptat propunerea șefului PSD și a preluat funcția de secretar al județului , prin detașare, după o scurtă perioadă în care a activat ca inspector guvernamental.

În perioada comunistă, Mica Oprea a fost jurist la Primăria Bistrița , după care a devenit secretar al municipiului Bistrița.

În mandatul lui Ioan Szilaghyi a fost subprefect, iar în mandatul lui Cristian Florian a deținut funcția de director executiv la Instituția Prefectului.

Mica Oprea a avut o ieșire DISCRETĂ din schemă și a REFUZAT să-și prelungească mandatul!

Mica Oprea a refuzat să-și păstreze funcția de secretar, cu toate că încasa un salariu BRUT de 160.000 de lei (3.500 de euro). Radu Moldovan și-ar fi dorit să continue colaborarea cu Mica Oprea, dar secretarul și-a băgat dosar de pensie.

Fără chef de RETRAGERE pentru Mica Oprea… deși mulți se bucură că s-a dus în pensie!

Președintele CJ, Radu Moldovan făcea chefuri de retragere pentru toți funcționarii cu experiență și le acorda diplome de onoare. De astfel de chefuri au beneficiat Iosif  Redl (secretar) Alexandru Orțan (director “la Drumuri”, dar și Ioan Tiniș (director economic). Diplomă de retragere a primit și arhitectul județului, Mihaela Vrabete, care s-a retras din funcție după numai 3 ani sub comanda lui Radu Moldovan.

“Yes-manii” lui Radu Moldovan, pe funcții-cheie!

La nivelul Consiliului Județean, Radu Moldovan și-a adus o serie de apropiați cu care coordonează tot ce mișcă. A făcut o serie de scheme pe organigramă și a ofert funcții de șefie celor mai fideli susținători.

Șeful PSD a dat funcții cu greutate unor neveste de polițiști, a promovat pe funcții de șefie diverși funcționari și astfel și-a creat un puternic aparat de partid, prin care coordonează administrația.

Mica Oprea are mai multe depozite bancare și a pus deoparte aproximativ 130.000 de lei în conturi. Din postura de secreta al județuliu, Mica Oprea a încasat un salariu brut de 16.000 de lei/lună.

PSD vs PNL pentru funcția de secretar de județ!

În Guvernare PNL, Radu Moldovan va căuta să-și impună oamenii lui pentru funcția de secretar de Județ, funcție cu greutate care legiferează toate actele Consiliului Județean și coordonează activitatea departamentului juridic.

Pentru funcția de secretar de Județ se va susține un concurs, dar până atunci, activitatea de legiferare a documentelor va fi coordonată de Serviciul Juridic.

Citiți și:

2 notes
1142 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *