Doi copii din localitatea Cușma s-au opărit cu apă clocotită

 -  -  975


Echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD și un echipaj de prim ajutor SMURD au intervenit, duminică, în localitatea Cusma, pentru a acorda asistență medicală unor copilași care au suferit arsuri.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, copiii s-ar fi oprit cu apă clocotită.

”Echipajele medicale au găsit la locul solicitării doi copii cu vârste de 5 ani (fetita), respectiv 12 ani (băiețelul), care prezentau arsuri de gradul II pe o suprafață de aproximativ 15 %, respectiv 10 % din corp. Erau stabili hemodinamic și respirator, au fost stabilizat de către echipajele medicale și transportați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

Cei doi copilași vor fi transferați la o unitate medicală din Cluj-Napoca.

”Starea de sănătate a celor doi minori din localitatea Cușma, aduși astăzi (22 noiembrie) la UPU Pediatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând arsuri cu lichid fierbinte, este stabilă. Copiii au suferit arsuri de gradele I și II A pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, au o stare generală bună și vor fi transferați la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

0 notes
100 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *