Doi eliminați și 63 de absenți, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat

 -  -  923Peste 2.000 de absolvenți ai clasei a XII-a au susținut astăzi, 24 iunie, o nouă probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020 – proba obligatorie a profilului. Pentru că au încercat să copieze, doi elevi au fost eliminați din examen.

”La nivelul județului Bistrița-Năsăud, dintre cei 2.245 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 2.182 candidați, din care 581 la Istorie și 1.599 la Matematică. Au absentat 63 candidați. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊ C. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă doi candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Monica Buboly, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Anul acesta este primul an în care Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *