Doi medici și un polițist din Bistrița-Năsăud, printre persoanele diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

 -  -  935


În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au mai fost confirmate încă 18 noi cazuri de COVID-19. Printre persoanele diagnosticate cu infecții cu noul coronavirus se numără și doi medici și un polițist.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în ceea ce îi privește pe medici, aceștia provin de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Cei doi medici confirmați Covid-19 sunt angajați in Secția ATI, respectiv Dispensarul TBC și sunt pozitivi la testarea Covid-19 pe fondul întoarcerii din concediile de odihnă. Personalul Secției ATI a fost deja testat și este negativ, iar personalul Dispensarului TBC urmează a fi testat”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița.

De la debutul pandemiei și până acum, 50 de cadre medicale din județul Bistrița-Năsăud (15 medici, 35 asistenți),18 persoane care fac parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 47 au fost declarate vindecate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, un nou caz a fost confirmat și în rândul angajaților Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. În această instituție, până acum au fost confirmate 11 cazuri pozitive. Patru dintre cele 11 persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost declarate vindecate.

La data de 28 iulie, bilanțul îmbolnăvirilor în județul Bistrița-Năsăud a ajuns la 810, iar cel al deceselor la 65.

0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *