Doi salvatori din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la datorie și în timpul liber

 -  - 


Doi salvatori din Bistrița-Năsăud au fost felicitați de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru modul exemplar în care și-au făcut datoria chiar și în timpul liber.

Cei doi salvatori, alături de alți doi colegi din județul Maramureș au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate 9 persoane.

”Abia au ieșit din Cluj, după 2 săptămâni de misiune.

Mergeau câte doi într-o mașină, spre județele lor. Locotenent-colonel Vereș Radu și căpitan Gavrilaș Alin către Maramureș, iar căpitan Pop Ruben și locotenent Seserman Paul la Bistrița-Năsăud. Circulau în coloană și nu au înaintat prea mult, că traficul s-a și blocat.

– Nu este cam devreme pentru un ambuteiaj? Oare ce o fi în față?

– Cei din față parcă ocolesc ceva, pare a fi un accident! Trag pe dreapta! Eu iau trusa din mașină, tu fă-le semn și colegilor din spate!

– Da, am văzut de ce ați oprit! Luăm și noi trusa medicală și venim!

– Ce ați pățit? Cine este rănit?

– Nu știu, că și noi ne-am oprit să vedem despre ce este vorba…

– Dar ați sunat la 112? Sunt totuși 5 mașini implicate în accident!

– Noi nu, poate ceilalți care au mai oprit.

– Alin, vorbește și cu colegii să ne ajute, trebuie să identificăm victimele și să fluidizăm traficul, că așa nimeni nu va putea ajunge aici!

Cât timp doi dintre colegi au sunat la 112 și au mai dispersat mulțimea oprită, ceilalți i-au găsit pe toți cei implicați în accident.

– Vă rog să nu vă mai mișcați! Dați-mi voie să vă ajut!

– Vă rog, soțul este lovit cam tare, nici nu poate sta în picioare.

– Paul, trebuie să îi oprim sângerarea! Ține-i tu capul drept, cât îl bandajez.

Ajutorul a sosit în scurt timp, iar dintre cei 8 adulți și 1 copil implicați în accident, doar 3 au necesitat transport la spital.

Felicitări, dragi colegi! Ați fost la datorie, ca întotdeauna!”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Loading

bookmark icon