Dolha NU-i mânios și face campanie pentru P.N.L pe Bârgaie! Totuși, crede că sistemul de VOT pe liste NU e cel mai bun și ar vrea listă+vot pe persoană!

Stelian Dolha a uitat de supărare și se implică în campania electorală pentru P.N.L. În ultima sa conferință de presă, Stelian Dolha a făcut câteva afirmații dure la adresa candidaților liberali care se regăsesc acum pe liste, considerând că partidul este condus din umbră de un personaj cu mustață (făcând referire la Ioan Oltean).

Dolha s-a separat de noua conducere, amenajându-și cabinet parlamentar NOU, în Piața Mică imediat după alegerile interne. În prima zi de campanie pentru parlamentare, Dolha  a lăsat orgoliile deoparte și s-a alăturat echipei PNL care a făcut campanie în Tiha Bârgăului.

d2

d3

 

 

 

 

 

 

 

Prezent într-o emisune la TVR 1, Dolha a vorbit despre regretele sale în domeniul agriculturii, dar și despre sistemul de vot pe liste, care îl nemulțumește. Se mândrește cu legea 150/2016 privind produsele românești pe rafturile hipermarketurilor (51% din produsele de raft să fie românești), unde a fost co-inițiator. Nerealizarea unei legi a camerelor agricole este un alt regret al deputatului de Bistrița, pe final de mandat.

 

 

Lui Dolha NU-i convin alegerile pe listă și ar vrea o variantă mixtă: listă+ vot pe persoană!

“Pe legea anterioară, cea uninominală se alegea persoana. NU a fost una bună pentru că s-a creat acest mastodont de Parlament cu aproape 600 de parlamentari, dar exista varianta să alegi persoana … ori astăzi pe această variantă a listelor alegi partidul, mai puțin persoana. Ori dacă vreți, soluția ideală ar fi una mixtă, ar fi varianta listă, dar cu posibilitatea ca cetățenii să voteze persoana de pe listă, NU partidul!

În prima variantă, competiția era la ea acasă. NU-ți puteai permite ca pe un colegiu să pui o persoană mai puțin cunoscută pentru că riscai ca scorul partidului să fie tras în jos. Ori pe această variantă, dacă filiala NU și-a făcut o competiție serioasă… se merge inerțial pe votul politic.”

Ioan Turc îl vrea pe Dolha partener, ca împreună să pună umărul pentru partid!

Liberalii lasă deoparte orgoliile și în această campanie trag tare pentru ca scorul de partid să fie cât mai bun, în vederea intrării la guvernare alături de Cioloș. Tocmai de aceea, Ioan Turc a transmis public semnale de conciliere către colegul său deputat.

c5Turc: “Stelian Dolha este un important membru al PNL…este un fost președinte al PNL, fost vice-președinte al Consiliului Județean, încă este parlamentar… personal îl văd pe Stelian Dolha pe termen mediu și lung ca om de partid, ca liberal convins, ca formator de opini, ca un conducător al Partidului Național Liberal, ca un partener al meu!”

 

 

La alegerile locale, Stelian Dolha a candidat pentru funcția de primar de Bistrița și obținut 4.893 de voturi (19%), după ce Vasile Moldovan și Alin Seserman au părăsit PNL-ul și au ales să candideze separat.

 

Citiți și: 

x2-400-e1478287460413P.N.L și-a lansat candidații pentru Parlamentare! Robert Sighiartău, Doris Moldovan și Ioan Turc vor să guverneze cu Cioloș-premier!

https://www.ziardebistrita.ro/cei-3-muschetari-pnl/

 Caricatură

Ziar de Bistrita