Dolha ține partea investitorilor! Bistrița trebuie să încurajeze investitorii, nu să-i pună pe fugă!

Stelian Dolha vrea investitori la Bistrița și  consideră că administrația locală poate încuraja mediul de afaceri.

“Orașul trebuie să se străduiască să devină un magnet pentru mediul de afaceri. Este inadmisibil ca primarul Bistriței să-i spună unui investitor care și-a exprimat intenția de a-și extinde afacerea și în municipiu, că vine degeaba, că nu-și va găsi forță de muncă aici. Și nu e un caz izolat.

 

s31Zilele trecute un altul se plângea pe”domnule primar.ro”, iar informația a fost preluată de presă, că așteaptă de câteva luni bune să-și deschidă patru puncte stradale de comercializare a unei băuturi răcoritoare naturale. O franciză care funcționează cu succes în orașe mari n-a avut loc în Bistrița.

Prin comparație, alte orașe cum e Oradea știu cum să creeze un mediu prietenos investițiilor: acolo municipalitatea pune spații la dispoziție pentru firme în condiții avantajoase, și-a dat mâna cu Inspectoratul Școlar și firmele și au creat clase specializate în școlile de meserii, exact pe job-urile cerute de companii, oferă facilități. Și-au deschis ușile cu mesajul: veniți în orașul nostru”. – a postat Dolha pe facebook.
Caricatură

Ziar de Bistrita