Război intern în PNL. Dolha se dă la Turc pentru că i-a dat afară echipa de la municipiu!

Robert Sighiartău și Ioan Turc au preluat conducerea filialei PNL și au trecut la reforme. Robert deține funcția de președinte interimar, iar Turc este prim-vicepreședinte. Prima manevră: au dizolvat Biroul Politic Municipal. A doua manevră: și-au anunțat candidatura pentru parlamentare. Biroul Politic Municipal a fost dizolvat iar cei doi copreședinți,  Gheorghe Tuță și Sorin Hangan au fost dați afară.

Dolha a reacționat și a transmis un comunicat de presă în care l-a atacat pe Turc și pe cei care l-au impus la conducere pe cel care… “vreme 7 ani NU a avut nicio legătură cu organizația.”

 

Reflexul despotic și lipsa competiției într-un partid liberal nu poate fi primul pas spre unitate

“Dizolvarea biroului municipal al PNL Bistrița de către noul birou județean interimar nu e tocmai cel mai bun exemplu că îți dorești un partid unit în alegerile parlamentare.Procedura pune sub semnul întrebării ideea de competiție, atât de înrădăcinată în cutumele Partidului Național Liberal, pentru că nu i-a permis organizației municipale să aibă un punct de vedere sau să-și aleagă în mod democratic noul președinte.

 

sse-800x400

 

 

 

 

 

 

Dacă îți dorești unitatea, dacă vrei să strângi rândurile pentru bătălia de la parlamentare, așa cum spui în discursul public, atunci îți asculți colegii și le dai posibilitatea să-și organizeze alegeri interne. Să-l aleagă pe cel mai bun dintre ei. În niciun caz însă, nu le impui un conducător, mai ales unul care n-a activat și nici n-a avut vreme de 7 ani nicio legătură cu acea organizație sau cu Partidul Național Liberal. Scenariul este pe cale să se repete și în cazul listelor parlamentare.

În loc de a adopta un set de criterii, pe baza unor principii, care să-i ofere oricărui membru al PNL Bistrița-Năsăud posibilitatea de a obține nominalizarea, noua  conducere BPJ a preferat să procedeze exact invers: întâi listele și apoi mai vedem cum facem criteriile, probabil după oamenii agreați.

E greu de crezut că o asemenea atitudine ne va ajuta să strângem rândurile și să găsim  acea unitate de partid mare, pe care n-am reușit să o arătăm în alegerile locale. Asemenea abordări nu caracterizează  Partidului Național Liberal și până nu e prea târziu, ar trebui să revenim la adevăratele valori liberale care sunt  competiția, spiritual democratic, recunoașterea valorii și a activității membrilor săi.”

 

Manevra de dizolvarea a Biroului Politic Municipal NU este bine-văzută de consilierii locali ai PNL, care au făcut campanie pentru Dolha, iar o parte din ei îi sunt fideli acestuia, în continuare.

 
Comentarii

  • Cam acelasi scenariu ca atunci cand i-ati tras-o lui Dobra. Nasol ha?

  • cine ii mai voteaza pe papagalii astia?

  • Cine va mai creat si pe voi gastelor…cultura0…caracterO…santeti jalnici….Ps Apropo cum si cand a-ti ajuns in Bistrita…Egal PSD,PNL,…auzi nume ALDE…etc etc etc….
    ..
    ..

  • hopa, exact ce ai facut si tu…doar ca acum tu esti pe faras…plus ca esti pe farasul ala mare..

Caricatură

Ziar de Bistrita