Domnu’ primar, cum puteți premia cea mai frumoasă grădină cu flori și tot orașul să fie plin de BĂLĂRII? Bistrița europenă e de fapt JUNGLA amazoniană!

Primăria Bistrița va premia cele mai frumoase grădini cu flori din Bistrița. Concursul se desfășoară pe baza unui regulament, postat pe site-ul instituției:

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/1F81B943CF0B5888C22578FD0054677C?OpenDocument

În căutarea celui mai bun cetățean peisagist, cartierele Bistriței non-Europene sunt pline de buruieni, iar Bistrița și-a pierdut demult titulatura de cel mai curat oraș din România.

Iată situația spațiilor verzi din principalele cartiere ale orașului.

În Piața Morii situația a scăpat de sub control: părculețele și aleile sunt invadate de bălării, deși vorbim de o zonă ultra-centrală, de legătură între Pietonal și Parcul Municipal.

 

 

 

 

În schimb, în zona Pietonalului și a Bisericii de la Coroana, iarba a fost tunsă, dar la 50 de metri mai încolo începe JUNGLA bistrițeană.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În zona Ștefan cel Mare, gardul viu nu e tăiat, deși e unul din cartierele super-aglomerate ale orașului. Spațiile de joacă sunt invadate de buruieni și frontul de la stradă are un aspect neîngrijit.

 

 

 

Strada C.R.Vivu are spațiile verzi lăsate de izbeliște și buruienile au năpădit gazonul.

 

 

 

 

Situația e similară în cartierul Petre Ispirescu: gardul viu e neîngrijit, spațiul verde, de asemenea.

 

 

 

De fapt, în toate cartierele din oraș e aceeași situație, iar în afara sensurilor giratorii și a Parcului Municipal, spațiile verzi sunt lăsate de izbeliște.

c5Primăria Bistrița are un serviciu specializat pe întreținerea spațiilor verzi, dar care NU reușește să facă față situației create, iar cartierele Bistriței rămân acoperite de BĂLĂRII…

 
Comentarii

  • Este adevarat ca spatiile verzi, unele parculete de joaca pentru copii, sunt deplorabile. Gardurile vii s-au tuns de mantuiala, mai mult le-au stricat decat sa li se dea o forma. S-au mai taiat niste copaci batrani, s-au mai pus cateva betoane. Dar si noi, cetatenii, nu facem absolut nimic. Asteptam sa vina altcineva sa faca ordine, sa curete, sa intretina. Nimeni nu iasa in fata blocului sau a casei sa curete, sa puna o floare, nici nu pastreaza ceea ce se face de catre altii. Dimpotriva, unii arunca mizerii pe unde apuca, pe casa scarilor la blocuri, pe strada, pe spatiile verzi. Altii isi pun cateii sa/si faca nevoiele pe spatiile de joaca ale copiilor, pe trotuare, etc. si clar ca nu aduna dupa ele. Pana nu vom pune mana fiecare, sa ne facem locul in care traim mai frumos, degeaba stam cu mana intinsa la autoritati. Este orasul nostru, al fiecaruia, nu al primarului !!!

  • Balan Marius- Ecologist B-ta

    Poveste FARISEISTA de doi bani. DRUJBISTUL SEF al mun. acorda premii si se da mare iubitor de verdeata.

  • Asta e oglinda administratiei.

Caricatură

Ziar de Bistrita