Nelu Simionca și Ciprian Moldovan NU primesc niciun ban de la Primărie! Au depus proiecte culturale “pe nerambursabile” și au fost lăsați pe dinafară! Unu’ a vrut excursie-n Grecia, altu’ a vrut să filmeze casele de pe Centru!

 -  -  1076


Nelu Simionca a vrut bani de-o excursie în Grecia!

Nelu Simionca a solicitat bani pentru o excursie în Grecia  și pentru achiziția unor costume populare noi. Prin Asociați Balada, Simionca a cerut 15.000 lei în numele Asociației Balada . Proiectul lui Simionca a luat doar 71.5 puncte și a fost trecut pe lista de rezervă și ulterior a fost săltat de la finanțare.

“Suntem foarte onorați că vom avea ocazia să fim parte integrantă la manifestările culturale locale și internaționale. Pentru aceasta ne propunem să fim prezenți la toate manifestațiile, să participăm în număr cât mai mare și să facem totul ca acest an să rămână unul definitoriu al activității noastre. Dorim de asemenea să efectuăm un turneu al Ansamblului în cadrul manifestărilor organizate în Europa unde sperăm să oferim posibilitatea romanilor aflați dincolo de granițele țării să-și amintească cu drag de meleagurile de unde au plecat în urmă cu mai mult sau mai puțin timp . În acest sens avem deja contacte și invitații pentru câteva spectacole și un concert în Grecia. De asemenea, ne dorim să îmbunătățim garderoba ansamblului prin achiziția de costume populare cu specific din Bistrita Nasaud, datorita uzurii înaintate a costumeor aflate în folosință de către membri ansambului.” – se arată în solicitarea transmisă Primăriei.

Ciprian Moldovan, executat a 2-a oară! A fost descalificat pentru funcția de director la Casa de Cultură, iar acum a fost trecut la proiecte de rezervă!

Fostul jurnalist Ciprian Moldovan a solicitat finanțare de 15.000 de lei din bani nerambursbili pentru un proiect cultural, intitulat CENTRUM. Practic, Moldovan a cerut bani pentru realizarea a 4 flme de scurt metraj cu casele de pe Centru.

“Obiectivul proiectului este reprezentat de promovarea imaginii Bistriței, în special a centrului istoric, cu ajutorul produselor multimedia care pun în valoare obiective culturale și arhitectură veche ( case și monumente istorice reprezentative) prin realizarea unui produs multimedia compus din 4 filme de scurt metraj, imprimate pe 100 de DVD-uri.” – se arată în expunerea de motive a lui Ciprian Moldovan.

De menționat că Ciprian Moldovan deține un portofoliu de filme de scurt-metraj și a realizat un proiect similar, intituat Memoria Caselor, care a fost difuzat la televiziunile locale.

A luat 69.13 puncte și a fost lăsat pe dinafară. După pensionarea lui Dorel Cosma, Ciprian Moldovan a candidat pentru postul de director al Casei de Cultură, dar a fost descalificat, comisia considerând că NU îndeplinește condițiile necesare!

În schimb, fostul primar Vasile Moldovan a prins finanțare de la buget, pentru Clubul Amazoanelor, entitate coordonată de soția sa.

Nicolae Feier a prins finanțare de pe lista de rezervă și va primi 15.000 de lei, bani pentru realizarea unei cărți: Istoria Bistriței Antice

70.000 de euro a pus la bătaie Primăria Bistrița pentru proicte nerambursabile pe sport, cultură, mediu și în 2020 va finanța 28 de cluburi.

Citiți și:

0 notes
201 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *