Doris Moldovan propune digitalizarea turismului în Bistrița-Năsăud! Vrea o aplicație cu toate traseele turistice și locurile frumoase din județ!

 -  -  11334


Consilierul județean Doris Gabriela Moldovan a depus un proiect la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin care propune digitalizarea turismului în județ. Mai exact își dorește ca și Bistrița-Năsăud să beneficieze de o aplicație pentru telefoanele mobile inteligente care să vină în întâmpinarea turiștilor ce vor vizita județul.

Trăim într-un judeţ cu o ladă cu zestre impresionantă, 765 monumente istorice, numeroase statui şi alte monumente unicat, de nivel naţional şi internaţional. Acestea trebuie să fie puse în valoare și promovate. Dacă în alte județe se poate, atunci se poate și la noi! Traseele turistice vor dispune de o descriere, localizare, informații istorice, povești sau legende locale și ghicitori ale căror răspunsuri îi vor ajuta pe turiști să meargă la următorul obiectiv și să parcurgă întregul traseu. În acest mod, descoperă inclusiv mici afaceri locale, meșteșuguri, tradiții și oamenii locului. Mai mult, aplicația mobilă încurajează turiștii să publice fotografii din locurile #MusaiDeVizitat” a declarat Doris Gabriela Moldovan.

Consilierul județean mai spune că ”în 8 orașe din țara noastră, o aplicație mobilă prin care descoperi locuri, oameni și povești în timp ce rezolvi indicii, a adus în 5 luni de zile, peste 5.000 de vizitatori care au parcurs peste 15.000 km și au împărtășit frumusețea locurilor prin intermediul a 1.500 de fotografii. Știm deja că telefonul este indispensabil, astfel turiștii, copiii care vor să-și cunoască mai bine locul unde s-au născut, oricine vrea o relaxare activă, deschide aplicația mobilă și este ghidat prin locuri știute și mai puțin știute din județ. Având în vedere toate acestea, am propus digitalizarea turismului și în județul nostru, asemenea altor județe precum Sibiu, Brașov, Iași, Dolj, Cluj, printr-un proiect depus la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”.

Prin această metodă se realizează o promovare a județului bazată pe experiențe autentice, un prim pas în realizarea brandului de județ.

21432803_463215650716174_4124001760967865125_nÎn prezent există aplicația Questo dezvoltată de o echipă de patru tineri din România și lansată oficial în luna mai a acestui an, care își propune să îi antreneze pe utilizatorii ei într-o poveste în care ei sunt actorii principali care descoperă locurile și orașele rezolvând ghicitori. Cei de la National Geoghaphic au făcut un material despre această aplicație, iar aici puteți să citiți mai multe detalii: Descoperă locuri și orașe rezolvând ghicitori .

 

 

 

 

Citiți și:


VIDEO savuros: Îi joacă-n PICIOARE! Radu Moldovan a apăsat pedala potrivită și proiectul pe turism a lui Doris e “pa și pusi!” Îl fac ei cum știu mai bine!

1 notes
459 views
bookmark icon

One thought on “Doris Moldovan propune digitalizarea turismului în Bistrița-Năsăud! Vrea o aplicație cu toate traseele turistice și locurile frumoase din județ!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *