Doris Moldovan promite LEGI pentru dezvoltarea satelor: agricultură și agro-turism!

 -  -  21161


Doris Moldovan își începe campania electorală în mediul on-line și prin intermediul blog-ului său anunță direcțiile pe care va merge în Parlamentul României: AGRICULTURĂ și AGRO-TURISM!

BLOGUL lui Doris Moldovan

“În ultima perioadă, unii ne spun să îndrăznim să credem în România! De mulți ani, tot asta facem, credem. Eu vă spun, îndrăznește să CREEZI România, să CREȘTI România, deoarece doar făcând lucruri putem să ducem România ÎNAINTE. Pentru a realiza asta, zilele trecute, am fost la București și am discutat și despre ce-mi propun să fac, din Parlament, pentru dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud și a României. Măsurile au fost primite foarte bine și primul lucru pe care doresc să-l fac este îmbunătăţirea capitolului „Turismul Rural și Agroturism”, din „Legea turismului”, pentru că aici doare.

Avem pământ roditor, oameni harnici care vor să muncească, ne lipsesc doar niște piese din mașinările acestea puternice ale României, Agroturismul și Turismul Rural.

agriculture-wallpapers-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca o completare, PNL își propune să ia și o serie de măsuri, pentru agricultură:

– Intabularea și comasarea terenurilor agricole în condiţiile în care încasarea subvenţiilor din fonduri europene este condiţionată de finalizarea cadastrului;

– Reabilitarea sistemului național de irigații și sprijinirea producătorilor agricoli pentru utilizarea resurselor locale de apa prin construirea canalului Siret – Bărăgan;

– Reorganizarea ADS ( Agenția Domeniului Statului), astfel încât să poată avea prioritate în cumpărarea terenurilor agricole, dar și revizuirea valorii redevențelor pentru asigurarea unui mediu concurențial egal pentru toți fermierii.
Sprijinirea și dezvoltarea zootehniei și a industriei alimentare pentru valorificarea producției vegetale și crearea de plus valoare în sectorul agricol.

f

 

 

 

 

 

 

 

– Revizuirea legislației privind vânzarea terenurilor agricole având în vedere faptul că 30% din terenul agricol a fost vândut către străini. (Principalele modificări ar viza limitarea numărului de hectare pe care o persoană fizică sau juridică le poate achiziţiona în România), în acest sens avizarea acestor tranzacții trebuie realizată de Camerele Agricole care trebuie să fie funcționale.

– Sprijinirea formelor asociative ale producătorilor agricoli în raport cu piața internă, dar și găsirea de noi piețe externe pentru exporturile de cereale și produse de origine animală românești, prin realizarea a 5 agropolisuri (centre logistice cu obiectiv agricol) a câte 100 milioane euro pentru un total de 500 milioane de euro.)

Regiunile trebuie să poată dezvolta proiecte adaptate potențialului lor, să nu mai depindă totul de aprobarea de la București. Astfel, PNL propune descentralizarea gestiunii fondurilor europene și dezvoltarea capacității administrative a agențiilor de dezvoltare regională.

Sunt măsuri realizabile, firești, piese din marile mașinării care vor duce România înainte, așa cum ne dorim cu toții și cum este cazul, după 27 de ani. Am trecut de perioada în care să credem, acum trebuie facem totul ca să ducem România înainte! Eu nu vă promit că o să schimb România din Parlament, dar eu vă asigur că o să fac tot ce-mi stă în putință să creez și să îmbunătăţesc legi prin care satele noastre să se dezvolte, păstrându-și autenticitatea.”

 

Doris Moldovan este pe locul II la Camera Deputaților, pe o listă din care mai face parte Robert Sighiartău. Ioan Turc este candidatul la Senat al Partidului Național Liberal!

2 notes
286 views
bookmark icon

2 thoughts on “Doris Moldovan promite LEGI pentru dezvoltarea satelor: agricultură și agro-turism!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *