Dosar penal cu scenarii desprinse parcă dintr-un film, finalizat de procurorii bistrițeni. Trei persoane – un bărbat și două femei – au fost trimise în judecată

 -  -  11143


Procurorii din Bistrița-Năsăud au finalizat cercetările într-un dosar penal complex în care era vizat un bărbat care ar fi comis mai multe fapte desprinse parcă dintr-un film. Printre altele, bărbatul și-ar fi incendiat locuința deși în imobil se aflau cei patru copii ai săi. Mai mult, acesta ar fi încercat să încaseze banii de asigurare și ar fi susținut că ar fi fost victima unei tentative de omor. În același dosar au fost cercetate și două femei. Toți trei au fost trimiși în judecată.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infractiunilor de dare de mită, tentativă la omor calificat, înşelăciune privind asigurările, distrugere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, inducerea în eroare a organelor judiciare şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante

În perioada 27-28 mai 2013, fără a se cunoaşte data exactă, la scurt timp după incendierea intentionată a unei pensiuni, proprietatea sa, din localitatea Piatra Fântănele, județul Bistrita-Năsăud, a oferit un autoturism în valoare de minim 1.000 euro, unui ofiter din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Situatii de Urgentă Bistrita, pentru ca acesta să modifice cauza incendiului produs la imobilul incendiat, din „flacără” în „cauză tehnică — trăsnet”, ofertă care nu a fost acceptată de către ofițer”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

La trei ani de la aceste fapte, bărbatul și-ar fi incendiat locuința în care se aflau propriii săi copii.

În noaptea de 03/04 iunie 2016, cu premeditare, inculpatul, beneficiind de sprijinul soției sale şi a unei alte persoane de sex feminin a incendiat prin ştropire cu un lichid inflamabil şi folosirea unei surse de foc, cu intentie, locuinta proprietatea sa, imobil care anterior a fost supreevaluat prin manopere dolosive şi asigurat pentru suma de 325.000 euro la o societate de asigurare, în scopul de a obține pentru sine suma asigurată. În momentul incendierii, în imobil se aflau cei patru copii minori ai inculpatului, existănd posibilitatea ca prin fapta sa inculpatul să producă uciderea minorilor”, mai arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

În plus, inculpatul ar fi susținut că a fost victima unei tentative de omor și ar fi condus și sub influența băuturilor alcoolice.

”În noaptea de 03/04 iunie 2016, inculpatul a deținut şi purtat fără drept o armă de vănătoare şi muniția aferentă, armă cu care a executat, fără drept, mai multe focuri de armă asupra autoturismului marca HUMER, proprietatea sa, pentru ca ulterior să sustină în mod nereal că a fost victima unei tentative la infractiunea de omor, respectiv faptul că persoane necunoscute au executat focuri de armă asupra sa şi a familiei sale şi au incendiat imobilul sus mentionat. În plus, la data de 17 septembrie 2020, inculpatul a condus, pe un drum public, un autovehicul având o concentrație alcoolică de peste 0,80 grame/ litru alcool pur în sânge”, se mai arată în document.

Totodată, în urma finalizării cercetărilor în dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată și a celor două persoane de sex feminin pentru comiterea infractiunilot de tentativă la omor calificat în forma complicității, înșelăciune privind asigurările in forma complicității morale, distrugere în forma complicitătii şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cei trei vor da socoteală în fața instanței pentru faptele lor.

1 notes
268 views
bookmark icon

One thought on “Dosar penal cu scenarii desprinse parcă dintr-un film, finalizat de procurorii bistrițeni. Trei persoane – un bărbat și două femei – au fost trimise în judecată

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *