Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deschis după focarul de COVID-19 de la centrul pentru vârstnici din Maieru

 -  -  1053


Autoritățile iau măsuri după focarul de COVID-19 de la Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru. La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 24 de persoane din acest centru – atât angajați, cât și beneficiari – au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud se efectuează cercetări în dosarul penal cu nr. 962/P/07.07.2020, cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că: în cursul lunii iunie 2020, mai multe persoane, respectiv 24 angajaţi şi rezidenţi din Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” – Maieru au fost diagnosticate cu noul Coronavirus, existând suspiciuni că infirmiera H. S. nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu Covid 19”, precizează prim-procurorul Angelica Mariana Ţiganetea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Reamintim că 24 de persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus la Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru. Este vorba despre 18 beneficiari, trei infirmiere, bucătăreasa centrului, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate aceste persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Cinci dintre beneficiarii centrului au decedat, în vreme ce o infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați. Totodată, nouă beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

0 notes
178 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *