Dosare penale pentru trei tineri care au folosit certificate verzi false pentru a intra în localuri publice

 -  -  1257


Trei tineri care au folosit certificate verzi false pentru a intra în localuri publice s-au ales cu dosare penale, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

”În cursul zilei de marți, 16 noiembrie, în timp ce se aflau într-o acțiune punctuală de verificare a respectării accesului în interiorul unor localuri publice pe baza certificatului verde, jandarmii bistrițeni au depistat o tânără de 18 ani care a prezentat angajaților unei unități de de alimentație publică un certificat verde care nu îi aparținea. În momentul legitimării, jandarmii au constatat că aceasta se folosise de certificatul de vaccinare al altei persoane, datele din cartea de identitate nefiind aceleași cu cele din certificatul digital”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, alte două persoane de 17, respectiv 18 ani au fost depistate de jandarmi în timp ce foloseau certificate verzi care nu erau emise pe numele acestora pentru a avea acces în localuri.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de fals privind identitatea (art. 327 Cod Penal), care au fost predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

În ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii au intensificat acțiunile de control. Au fost executate verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, piețe, terase, cafenele, săli de jocuri, stații de carburant și altele, fiind verificat certificatul verde (verificare cod QR) în locațiile în care acesta este necesar.

Astfel de misiuni vor fi organizate permanent pe raza județului și în perioada următoare.

0 notes
382 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *