Din Bistrita

Două blocuri ANL vor fi construite în Bistrița. Unul va fi gestionat de Primăria Bistrița și altul de Armată

 -  - 


Două blocuri ANL vor fi construite în municipiul Bistrița, lucrările urmând să fie demarate anul viitor, spune primarul Ioan Turc.

Anul viitor urmează să înceapă construirea celor două blocuri în sistem ANL. Am obținut deja finanțare pentru ele prin Agenția Națională a Locuinței. Un bloc va fi gestionat de Primăria Bistriţa, celălalt va fi transferat către unitatea militară pentru că există o înţelegere anterioară pe care eu o să o respect. (…) Unitatea militară a pus nişte terenuri la dispoziţia Primăriei, iar municipalitatea s-a angajat că va construi locuinţe şi că o parte dintre locuinţe vor merge către unitatea militară. Până la urmă, militarii din Garnizoana Bistriţa sunt oameni importanţi pentru Bistriţa în primul rând din punct de vedere strategic, dar și economic. Să ai o unitate militară importantă în Bistriţa este un lucru foarte bun. Sunt oameni care trăiesc în Bistriţa, care apelează la servicii de toate felurile, oameni care au familii în Bistriţa chiar dacă nu sunt bistriţeni. Marea lor majoritate preferă să rămână la Bistriţa și după ce ies în rezervă. Eu personal am cunoştinţe, amici, colegi de partid, oameni care au venit din altă parte şi care, după ce au stat la Bistriţa o anumită perioadă de timp ca militari, au preferat să rămână aici și după ce au ieşit în rezervă. Practic, din punct de vedere economic, unitatea militară este foarte importantă și în acest context eu cred că nu facem niciun fel de greșeală de natură etică atunci când spun că un bloc e bine să meargă către ofiţerii, subofiţerii, personalul auxilar, cei de la unitate vor decide. Sunt cetățeni ai municipiului, oameni cu putere, cu profil, oameni care pot constitui un exemplu şi oameni care – ferească bunul Dumnezeu, vedem ce se întâmplă în lume – ar urma să fie în prima linie când vine vorba de apărarea ţării”, a precizat primarul Ioan Turc, într-o emisiune difuzată pe postul local de televiziune AS-TV.

La începutul lunii martie a acestui an, municipalitatea a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează construcția a două blocuri de locuințe ANL în municipiu, pe strada Subcetate.

În documentația pentru obținerea acordului de mediu depusă la APM Bistrița-Năsăud, municipalitatea propune ”construirea unui ansamblu rezidențial format din două corpuri de clădire cu regim de înălțime D+P+4E+M, fiecare corp fiind compus din 36 de apartamente (4 cu o cameră, 22 cu două camere și 10 cu trei camere)”.

Până în prezent, în municipiul Bistriţa au fost construite un număr total de 773 de locuinţe ANL. Aproape jumătate dintre acestea (354) au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, în vreme ce în administrarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa au rămas un număr de 419 locuințe situate în 19 blocuri.

FOTO: Arhitectură modernă pentru cele două blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate din Bistrița

404 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.