Două clase de elevi din Bistrița-Năsăud au intrat în scenariul roșu

 -  -  960


Începând de miercuri, 17 februarie, două clase de elevi, una de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița și alta de la școala din Bața, au intrat în scenariul roșu, revenind astfel la cursuri online.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, decizia de a trece cele două clase de elevi în scenariul roșu a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La Liceul cu Program Sportiv este vorba despre o clasă pregătitoare, elevii acesteia revenind la cursuri online după ce învățătoarea lor a fost plasată în carantină. Trecerea în scenariul roşu pentru această clasă se va aplica în perioada 17 februarie – 1 martie.

De asemenea, o clasă de la școala primară din localitatea Bața a fost trecută în scenariul roșu după ce un cadru didactic de la această unitate de învățământ a fost confirmat cu COVID-19. În acest caz, măsura se va aplica în perioada 17 – 28 februarie.

Instituția Prefectului precizează că hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost emisă în baza ordinului comun nr. 3235/93 din 04.02.2021 al Ministerului Educației și Cercetării respectiv Ministerului Sănătății, privind organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

0 notes
85 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *