Două noi cazuri de COVID-19 la Leoni; încă un caz la Centrul de Dializă Diaverum

 -  -  1316


În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost confirmate 9 noi cazuri de COVID-19. Două dintre acestea au fost confirmate în rândul persoanelor angajate în cadrul companiei Leoni Bistrița. De asemenea, un nou caz a fost confirmat la Centrul de Dializă Diaverum.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, bilanțul îmbolnăvirilor în cadrul companiei Leoni Bistrița a ajuns la 15, ultimele 4 cazuri fiind confirmate în această săptămână.

Dintre cele 15 persoane diagnosticate cu COVID-19, 7 au fost declarate vindecate, iar una a fost externată în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat, prin care s-au stabilit noile criterii pentru externarea pacienților asimptomatici sau cu o formă ușoară de boală.

Totodată, din cele 9 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, unul a fost confirmat în rândul pacienților Centrului de Dializă Diaverum. Până acum, la aceast centru au fost confirmate 3 cazuri, în două dintre acestea pacieții fiind declarați vindecați.

La data de 2 iulie, bilanțul îmbolnăvirilor la nivelul județului Bistrița-Năsăud a ajuns la 544. Dintre peroanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 389 au fost declarate vindecate, în vreme ce 49 au decedat.

În țară, până în prezent au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

0 notes
441 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *