Eveniment

Două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat și s-au răsturnat între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos; se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel – Deda

 -  - 


Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat și s-au răsturnat între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600. Ca urmare a acestei situații, circulația trenurilor de călători în zona afectată este închisă temporar.

Potrivit CFR, garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane încărcate cu cereale, aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Dej Triaj – Port Constanța. Deraierea, respectiv răsturnarea celor două vagoane s-a produs între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

CFR Călători anunță că, în urma acestei situații, sunt afectate trei trenuri de pasageri:

  • Regio 4149 Deda – Bistriţa Nord;
  • InterRegio 367 Oradea – Braşov;
  • Regio 4151 Bistrița Nord – Deda.

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relația Sărățel – Deda și va retrasa graficul de circulație a anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni.

”Cele două măsuri necesare continuității traficului feroviar de călători – transbordare auto și rută alternativă, prin Războieni – vor fi menținute până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune. Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat de presă al CFR.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători.  De asemenea, programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

387 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.