Dr. Anca Andrițoiu: ”A crescut numărul pacienților depistați cu COVID-19 și a scăzut media de vârstă a persoanelor infectate”

 -  -  1121


Numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 este în continuă creștere la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Mai mult decât atât, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a scăzut media de vârstă a persoanelor infectate, printre noile cazuri numărându-se foarte mulți copii și tineri.

”Din păcate, numărul de pacienți este mare. Paturile din Secția de Terapie Intensivă sunt ocupate. Noi avem 9 paturi în ATI și sunt ocupate în permanență. În acest moment, în spitalele din Bistrița și Năsăud avem 110 persoane internate”, a declarat dr. Anca Andrițoiu, miercuri, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Întrebată dacă printre cele peste 100 de persoane internate există și cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, sursa citată a răspuns: ”Este posibil să fie tulpina nouă, dar, pentru că nu se pot face secvențieri la laboratoarele din Bistrița, nu știm neapărat acest lucru, dar este posibil să fie pentru că sunt cazurile acestea care afectează, din păcate, foarte mult și tinerii, sunt și mulți copii, mai ales de când a început școala. În fiecare zi suspendăm clase, grupe de grădiniță. A scăzut media de vârstă a persoanelor infectate”.

Dr. Anca Andrițoiu a vorbit și despre rata de deces înregistrată la nivelul județului Bistrița-Năsăud în contextul pandemiei de COVID-19 – de circa 4,5 la sută, cifră aproape dublă față de media națională și chiar și față de cea europeană. Sursa citată a precizat că există foarte multe situații în care pacienții ajung la spital într-o fază avansată a bolii.

”Nu am o explicație pentru acest lucru, decât aceea că sunt cazuri care ajung în stare foarte gravă. Mai ales acum, de când a început valul trei, au început iar decesele. Spre exemplu, am avut un caz ieri depistat pozitiv, tot ieri decedat. Cu o zi înainte am mai avut un deces înregistrat exact în ziua în care persoana a fost depistată pozitiv. DEci sunt cazuri care vin în stare foarte gravă și nu cred că e ceva specific județului nostru. Cazurile sunt tratate, lumea își face datoria, dar sunt cazuri care vin în stadii foarte avansate de boală”, a explicat dr. Anca Andrițoiu.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până acum, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate 10.244 de cazuri de COVID-19 și 456 de decese.

0 notes
246 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *